PDA

Zobacz pełną wersję : Czy może być ok?

borczas
04-05-2010, 23:02
Witam, wczoraj upadł mi mój D80 jak wyciągałem go z bagażnika samochodowego. Dodam, że był w futerale tzn takiej torbie i dziś męczyłem go cały dzień ale chyba nic się nie stało?

Czy to możliwe.??

Tomeqp
04-05-2010, 23:05
Czy to możliwe.??
Skoro działa to znaczy, że możliwe. ;) Jeśli lustro, migawka, LCD i obudowa są całe, to raczej wszystko jest ok. Mój mi spadł razem ze statywem i uszkodził się jedynie dlatego, że w gnieździe USB była wtyczka. Twój jeszcze dodatkowo był w futerale. Jakby coś się stało to od razu byś zauważył. :)

jackrabbit
04-05-2010, 23:07
Czy to możliwe.??

cos robisz nie tak, sprobuj nim rzucic bez futeralu, powinno pomoc

BobbyBronco
04-05-2010, 23:35
No skoro nic się nie działo, to możliwe. Co za pytanie, ktoś ma Ci przez internet stwierdzić czy coś się popsuło? Skoro działa, to nie popsuło się nic poważnego na pewno, mogło dojść do niewielkich przesunięć w środku, ale dopóki działa i nie widać różnicy, to po co sobie tym głowę zawracać?

jackrabbit piękna riposta:)

rooner
04-05-2010, 23:39
Na pewno w środku cos się popsuło. Bez wątpienia.
Ja np. wiem , że po takich akcjach w środku zaczyna latać urwana kulka czy sprezynka.
Potrząsnij body, sam się przekonasz.

Karbulot
05-05-2010, 00:34
Potrząsnij body, sam się przekonasz.
Tak, przekona sie. Ze mu grzechocze kuleczka w czujniku polozenia aparatu :-P .

arek-hs
05-05-2010, 00:43
Karbulot, nie psuj żartu!!!

Karbulot
05-05-2010, 00:53
Przepraszam bardzo, ale chlopak sie martwi o swoj aparat a wy sobie jego kosztem chcecie robic zarty?

manix
05-05-2010, 03:03
A żart byłby przedni:)

borczas
05-05-2010, 08:18
Potrząsnąłem aparatem i nic nie słyszę aby cos się urwało jak było tak jest. Nie wiecie ile może kosztować w serwisie przegląd aparatu aby stwierdzić usterkę?

A ta kulka co to jest w czujniku położenie aparatu?

demas
05-05-2010, 08:26
hehe ta zostaw to chłopie chyba ze chcesz niepotrzebna kase ładować w serwis ale jak masz niepotrzebną to kup mi nową puszkę :P

JacekCz
05-05-2010, 08:47
Przepraszam bardzo, ale chlopak sie martwi o swoj aparat a wy sobie jego kosztem chcecie robic zarty?

Amator - martwi się o sprzęt ....

// ja mam starocia, ja się martwię tylko o światło ///

Tomeqp
05-05-2010, 10:30
Nie wiecie ile może kosztować w serwisie przegląd aparatu aby stwierdzić usterkę?
Dwa miesiące bez aparatu + 90zł za diagnozę w której na pewno stwierdzą coś, czego nie było. Daj sobie spokój. Szkoda kasy i nerwów.

A ta kulka co to jest w czujniku położenie aparatu?
Dzięki tej kulce aparat wie w jakim jest położeniu. Obróć aparat obiektywem do góry i potrząśnij prawo/lewo. Usłyszysz grzechotanie.

ArtX
05-05-2010, 11:20
Potrząsnąłem aparatem i nic nie słyszę aby cos się urwało jak było tak jest. Nie wiecie ile może kosztować w serwisie przegląd aparatu aby stwierdzić usterkę?

hipochondryk jakis? jak Ci komorka na ziemie spadnie tez chcesz oddawac do serwisu by sprawdzic, czy oby wszystko ok? no bez przesady, ciesz sie ze dziala a nie szukaj dziury ;)