Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Droga do zamku
malasana
27-04-2010, 21:43
Zapraszam!
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img63.imageshack.us/img63/8493/zell20small.jpg)
Proac150
27-04-2010, 21:59
Ładne miejsce, kadr, bw, więc ja jestem na tak, podoba się.
Jest droga w tytule, ale jakoś nie jest głównym tematem, wg mnie taki niezdecydowany kadr, obróbka OK :-)
trochę nietypowy kadr , brakuje prawej i jeszcze to wychodzące drzewo , strasznie dużo się dzieje przez co nie wiem co jest głównym tematem bo na pewno nie droga
Grzegorz WO
27-04-2010, 22:37
Kadr BOMBA, tylko jak dla mnie za mocno "świeci" w światłach - jakoś za dużo jasnego. :)
Al Koholik
27-04-2010, 22:40
Mam niedosyt. Brakuje prawej strony... To raz. Dwa, to ten kościółek. To on bardziej przyciąga mój wzrok...
grzesorg
27-04-2010, 22:41
jak dla mnie zbyt duza nierownowaga miedzy prawa a lewa strona. Mniej z lewej wiecej z prawej i bedzie dobrze
GUINNESSts
27-04-2010, 22:45
Mnie sie kadr i konwersja podoba. Zbytnio zwracam uwage na walaca sie wieże kosciola.
Za Art69... Kosztem tego kawalka po lewej od drzewa, wolalbym widziec wiecej ogrodzenia z prawej strony drogi.
szkoda ,ze sie tak wszytso powykrzywialo :(
reszta ok!
krzysztofz24
28-04-2010, 00:14
Plotek ladnie prowadzi wzrok do zamku...ogolnie to jestem na tak.
ja jestem na tak, podoba się.
podpisuje się...
malasana
28-04-2010, 06:49
Dziekuje wszystkim za odwiedziny!
wojtek6308
28-04-2010, 07:04
Całkiem przyjemna praca :-) .
Brakuję prawej i droga prowadziłabyły super. Chyba, że po prawo była badziewna reklama np. proszku do prania.
malasana
28-04-2010, 08:05
Brakuję prawej i droga prowadziłabyły super. Chyba, że po prawo była badziewna reklama np. proszku do prania.
Powiedzmy, ze cos w tym rodzaju. Dlatego musialem tak kadrowac, wiem, ze nietypowo.
Dla mnie kadr trochę niezdecydowany. Za dużo tu wszystkiego: zamek, kościół i ta tytułowa droga.
Do tego faktycznie kościół i wieża lekko chylą się ku upadkowi.
Ale żeby tak całkiem na nie nie było, to miejscówka i dobre BW powodują, że przyjemnie się ogląda tą pracę :smile:.
Czy to Kaprun - ze zapytam niezdjeciowo?
Za Art69... Kosztem tego kawalka po lewej od drzewa, wolalbym widziec wiecej ogrodzenia z prawej strony drogi.
podpiszę się :)
malasana
28-04-2010, 10:49
Czy to Kaprun - ze zapytam niezdjeciowo?
Tak, Kaprun:)
fotografię należało zrobić w pionie i kadrem objąć tylko drogę i zamek ...
A tak w ogóle, jak już fotografujecie, to róbcie kilka wariantów kadrowania danego tematu ...
O kucze, zgadzam się z Ubootem.
Tak, Kaprun
To tu jak ten płotek po lewej w zeszłym roku pewna kobieta zostawila citroena bez zaciagnietego hamulca. Pojechał. zwalił płotek, tam jest ze 15o metrow spadku i przywalił w zaparkowana koparke na posesji. Auto było z wypozyczalni. Ponoc potem kobiecina napisła w protokole, że zderzyła sie z koparka, nie piszac, ze po swobodnym zjezdzie.;)