PDA

Zobacz pełną wersję : Akumulator Hahnel do D90

Tommii
23-04-2010, 23:33
Kupiłem zamiennik firmy Hahnel oryginalnego aku do nikona D90. W zasadzie wszystko działa prawidłowo. Aku się ładuje, aparat wyświetla info o baterii ale ilość zrobionych zdjęć zeruje się po wyłączeniu aparatu (ale też nie zawsze.)
typ akumulatorka to HL-EL3e 7,4V 1650mAh Li-ion.

Co jest tego powodem?

Kundzior
24-04-2010, 00:29
na 98% to nie jest wina akumulatora. Pomieszaj coś w ustawieniach aparatu, jak nie pomoże to hard reset.

Tommii
26-04-2010, 13:08
Ale jak włożę oryginalny to wszystko jest ok. Pamięta ilość zrobionych fotek.

njacek
28-04-2011, 14:53
Mam świeżo zakupiony akumulator Hahnel hl-el3e i niestety u mnie również nie działają poprawnie statystyki ilości wykonanych zdjęć. Ponadto zauważyłem duże wahania w odczycie pojemności akumulatora przez aparat. Wystarczy wyłączyć aparat na parę minut żeby pojemność podniosła się o 5%. Przypuszczalnie na tej podstawie aparat stwierdza, że akumulator został doładowany i kasuje statystyki.

Na oryginalnym akumulatorze oczywiście wszystko działa poprawnie.

Czy u Was również aparat we współpracy z akumulatorem Hahnel zachowuje się podobnie i statystyki ilości wykonanych zdjęć nie działają poprawnie? Próbował ktoś to reklamować? Producent nigdzie poza pojemnością akumulatora nie informuje o jego parametrach. Nie ma również deklaracji, że powyższa funkcjonalność jest wspierana.