Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gród Kraka

Domyślnie Akumulator Hahnel do D90

Kupiłem zamiennik firmy Hahnel oryginalnego aku do nikona D90. W zasadzie wszystko działa prawidłowo. Aku się ładuje, aparat wyświetla info o baterii ale ilość zrobionych zdjęć zeruje się po wyłączeniu aparatu (ale też nie zawsze.)
    typ akumulatorka to HL-EL3e 7,4V 1650mAh Li-ion.

Co jest tego powodem?

Domyślnie

na 98% to nie jest wina akumulatora. Pomieszaj coś w ustawieniach aparatu, jak nie pomoże to hard reset.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gród Kraka

Domyślnie

Ale jak włożę oryginalny to wszystko jest ok. Pamięta ilość zrobionych fotek.

Domyślnie

Mam świeżo zakupiony akumulator Hahnel hl-el3e i niestety u mnie również nie działają poprawnie statystyki ilości wykonanych zdjęć. Ponadto zauważyłem duże wahania w odczycie pojemności akumulatora przez aparat. Wystarczy wyłączyć aparat na parę minut żeby pojemność podniosła się o 5%. Przypuszczalnie na tej podstawie aparat stwierdza, że akumulator został doładowany i kasuje statystyki.

Na oryginalnym akumulatorze oczywiście wszystko działa poprawnie.

Czy u Was również aparat we współpracy z akumulatorem Hahnel zachowuje się podobnie i statystyki ilości wykonanych zdjęć nie działają poprawnie? Próbował ktoś to reklamować? Producent nigdzie poza pojemnością akumulatora nie informuje o jego parametrach. Nie ma również deklaracji, że powyższa funkcjonalność jest wspierana.
    D90 | N18-105 | N85 3.5G | N50 1.8G | S10-20 | N70-300VR | SB 900 | Nissin i40

Uprawnienia umieszczania postów