Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Monika
chróściel
10-04-2010, 14:05
Kolejne podejście do portretu, także proszę o wszelakie rady i porady.
Zatem przedstawiam po raz kolejny Monikę:
1.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/04/20100402DSC_7462-1.jpg
źródło (http://i478.photobucket.com/albums/rr150/chrosciel/20100402-DSC_7462.jpg)
velaskez
10-04-2010, 14:59
Obróbka mi nie pasuje. Pokazała wszystkie niedoskonałości na twarzy. I te przepalenia na czapencji...może inaczej to obrobić? Kadrowo jest spoko.
Niestety tak samo to widzę - słabo. Na pewno z obróbką, ale nie jestem pewien co do takiego ujęcia w ogóle, raczej też nie. Zbyt centralnie, za dużo czapki.
A tak na rozluźnienie (mam nadzieję), zobacz jak ciekawie wyszedł kształt twarzy. Prawie jak serce - wystarczyłoby taki trójkątny czubek z czapki na nos opuścić i byłoby prawie idealne serducho.
chróściel
10-04-2010, 18:35
Przyznam się, że nie za bardzo miałem pomysł na obrobienie tego zdjęcie i poszedłem w rozwiązanie pt. "ukaż oczy", a co za tym idzie ukazałem niedoskonałości na twarzy, jak to ładnie kolega określił :mrgreen: . No serducho jest! :mrgreen:
Co radzicie zrobić zatem?
Co radzicie zrobić zatem?
Ja zawsze radzę fotografować dalej! ;)
chróściel
10-04-2010, 19:13
To wiadomo!
Ino pytam, co tutaj można zdziałać ;).
„Co radzicie zrobić, zatem?”
Robić zdjęcia dalej.
Po jakimś czasie „obróbkę” będziesz planował przed zrobieniem zdjęcia. To jest pewne.
Ino pytam, co tutaj można zdziałać ;).
A tu... A musisz? No jeśli coś koniecznie tu działać trzeba to może tak: http://img202.imageshack.us/img202/9655/20100402dsc7462.jpg? A jeszcze lepiej od góry ciachnąć do tego.
PS. Nawet nie myśl, że zaproponuję jakąś wersję kolorową z tego co pokazałeś - to jakaś masakra kolorystyczna jest!
Jak będziesz robił takie brzydkie portrety ładnej dziewczynie to zabierzemy Ci aparat. :(
jacek.gold
16-04-2010, 13:38
Jak będziesz robił takie brzydkie portrety ładnej dziewczynie to zabierzemy Ci aparat. :(
i dziewczynę też ;)
kto to widzial tak zmasakrować damską twarz :(
missbizarre
16-04-2010, 16:05
to jest dziewczyna?????
no to faktycznie nieudane zdjęcie...
chróściel
19-04-2010, 18:50
to jest dziewczyna?????
no to faktycznie nieudane zdjęcie...
Poza tym gratuluję konstruktywnych komentarzy...
Waldek, no nie oddam, ale postaram się robić takie jak kiedyś ;).
Jacek, no już mi napisali, że śmierć mnie czeka, jak jeszcze raz tak zrobię :mrgreen:. No niby się nie boję, ale czuję "letki" respekt.
wholenuts
24-04-2010, 12:28
Moim zdaniem stanowczo za jasne. Delikatnie usunelabym tez te niedoskonalosci na twarzy. I proponowalabym wiecej kolorow, moze jakos poglebic te na czapce;>
chróściel
24-04-2010, 21:07
Moim zdaniem stanowczo za jasne. Delikatnie usunelabym tez te niedoskonalosci na twarzy. I proponowalabym wiecej kolorow, moze jakos poglebic te na czapce;>
Dziękuję za porady i następnym razem postaram się je wdrożyć!