Kolejne podejście do portretu, także proszę o wszelakie rady i porady.
Zatem przedstawiam po raz kolejny Monikę:
Szukaj
Kolejne podejście do portretu, także proszę o wszelakie rady i porady.
Zatem przedstawiam po raz kolejny Monikę:
Obróbka mi nie pasuje. Pokazała wszystkie niedoskonałości na twarzy. I te przepalenia na czapencji...może inaczej to obrobić? Kadrowo jest spoko.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Niestety tak samo to widzę - słabo. Na pewno z obróbką, ale nie jestem pewien co do takiego ujęcia w ogóle, raczej też nie. Zbyt centralnie, za dużo czapki.
A tak na rozluźnienie (mam nadzieję), zobacz jak ciekawie wyszedł kształt twarzy. Prawie jak serce - wystarczyłoby taki trójkątny czubek z czapki na nos opuścić i byłoby prawie idealne serducho.
Przyznam się, że nie za bardzo miałem pomysł na obrobienie tego zdjęcie i poszedłem w rozwiązanie pt. "ukaż oczy", a co za tym idzie ukazałem niedoskonałości na twarzy, jak to ładnie kolega określił. No serducho jest!
Co radzicie zrobić zatem?
To wiadomo!
Ino pytam, co tutaj można zdziałać.
„Co radzicie zrobić, zatem?”
Robić zdjęcia dalej.
Po jakimś czasie „obróbkę” będziesz planował przed zrobieniem zdjęcia. To jest pewne.
„Inteligencja kilku osób nigdy się nie sumuje. Głupota zawsze.” Docentx.
--EIZO--
A tu... A musisz? No jeśli coś koniecznie tu działać trzeba to może tak: http://img202.imageshack.us/img202/9...402dsc7462.jpg? A jeszcze lepiej od góry ciachnąć do tego.
PS. Nawet nie myśl, że zaproponuję jakąś wersję kolorową z tego co pokazałeś - to jakaś masakra kolorystyczna jest!
Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 10-04-2010 o 22:19
Jak będziesz robił takie brzydkie portrety ładnej dziewczynie to zabierzemy Ci aparat.![]()
Skontaktuj się z nami