Zobacz pełną wersję : Coolpix L2, L3 i L4?
Witam,
Chcę kupic aparat cyfrowy Nikon Coolpix ale nie wiem który. Sprzedawca w sklepie nie widział róznicy poza ceną. Czy ktoś może mi doradzić. Proszę o pomoc. Dodam, że potrzebuje aparat do domowego uzytku i nie znam się na fotografii.
Witam,
Chcę kupic aparat cyfrowy Nikon Coolpix ale nie wiem który. Sprzedawca w sklepie nie widział róznicy poza ceną. Czy ktoś może mi doradzić. Proszę o pomoc. Dodam, że potrzebuje aparat do domowego uzytku i nie znam się na fotografii.
Hej Kamilla
Jestem posiadaczem od kilku dni modelu Coolpix L2 jak na początek nie widzę żadnych problemów. Jestem równiesz zainteresowany opiniami użytkowników na temat Coolpix-a L2
hey kris_33 :)
Chyba nikt nam nie chce pomóc :(
Pozdrawiam,
Najlepszy z tych 3 aparatów jest L2 sam zamierzam go kupić w swojej klasie cenowej jest najlepszy! Czytałem opinie na zagranicznch serwisach użytkownicy tego aparatu są zadowoleni z jego zakupu.
Oczywiście, że są różnice, chociażby w liczbie efektywnych pixeli :) Wydaje mi się, że L2 jest najlepszy z wymienionych, sam jestem "szczęśliwym" posiadaczem tego modelu. Osobiście polecam dołożyć trochę $ i zakupić coś lepszego :)
domyślam się że pewnie juz kupiłas jakiś aparat jeśli jednak nie to polecam Ci L2, mam go od sierpnia i sprawuje sie super, nie znam sie na fotogafii podobnie jak Ty;) ale zdjęcia są na serio niezłe. Kupiłam go bo jest doś łatwy w obsłudze przy czym ma dość dużo ciekawych funkcji pozdro
L2 ma troche tych funkcji jednak po kilkudniowej zabawie stwierdzam, że to nic nie daje to jest aparat wyceluj i strzel nic więcej. Nie znam się na fotografi ba to moja pierwsza cyfrówka ale moge wymienić sporo wad tego aparatu.
Zaryzykuje stwierdzenie, że mój canon za 300PLN na klisze robi o niebo lepsze zdjęcia. Z tego co zdążyłem się rozejrzeć na rynku po zakupie nikona to aparaty do mniej więcej 1300PLN to badziew, który jest wart nie więcej niż 300PLN (podobna jakość zdjęć). Myślałem, że każda cyfrówka to już fajny sprzęt jednak po zakupie zmieniłem bardzo zdanie.
Jednak ten aparat ma zalety jest mały, poręczny i tani to jego największa zaleta nie musze się martwić, że zgubie czy upuszcze w sumie na tym mi najbardziej zależało.
borys.pl
19-12-2006, 00:40
L2 jest najlepszy (6 MP) z wymienionych
L4 ma 4MP
a L3 5.1 MP
L4 nie ma dzwieku w filmikach co dla mnie jest wazne
ja chcialem L2 ale kupilem L6 z wiekszym wyswietlaczem
polecam wszelkie porownania gdzie widac zestawienie parametrow
http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty_cyfrowe/3