Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Iza no.1 :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img213.imageshack.us/img213/4105/img5496neoal.jpg)
Nie podoba mi się odcień nóg. Poza tym interesujące. Zaciekawiłeś mnie, chętnie zobaczę kolejne "numerki".
Nie podoba mi się odcień nóg. Poza tym interesujące. Zaciekawiłeś mnie, chętnie zobaczę kolejne "numerki".
Dokładnie
ja natomiast skrytykuje to zdjęcie - nie dlatego, że Ciebie nie lubię - ale po to aby Ci pomóc.
często z braku czasu a raczej cierpliwości fotografowie sięgają po narzędzia do gładzenia skóry z automatu, to że później widoczny jest na pierwszy rzut oka efekt plastiku to jedno (patrz ręce), ale też i drugi niepożądany efekt występuje jaki widac na nogach (taka plamiastość - to też wychodzi przy zwiększonym kontraście), wiem że tak łatwiej i szybciej, ale jednak lepiej te pół godziny poświęcić na porządne "wyłatkowanie", wówczas zachowa się strukturę skóry likwidując wszelkie niedoskonałości.
Są (podobno) jakieś patenty u gości zajmującymi się profesjonalnie retuszem, gdzie przy pomocy kanałów (niebieski np) można proces znacznie przyspieszyć...ale ja jeszcze nigdzie nie znalazłem tutka na te metody :)
Iza jest naprawdę bardzo dobrą modelką i Ty mógłbyś "wykrzesać" z niej znacznie więcej, masz i materiał i umiejętności wystarczające na zrobienie zdecydowanie lepszego zestawu (piszę również o tych pozostałych które wystawiłeś)
jest to taki fashion, ale chociaz zmieniłbyś stylisz i po jednym tylko wystawił.
Niestety faktycznie za miękko na skórze jest. Powiem Ci jednak szczerze, że w większym rozmiarze wygląda to inaczej nie wiem czemu czasami przy konwersji wychodzą mi tego typu babole przy jednych zdjęciach, przy innych z kolei jest prawie tak samo jak w większym formacie. Nie znam się:)
Co do nóg- wyszedł brak doświadczenia i opanowania oświetlenia studyjnego(to była moja 6 sesja w studio dopiero)- źle poświeciłem i musiałem baaardzo mocno wyciągać nogi z cieni. Efekt jak widać mizerny. Lepiej umieć zrobić to dobrze "live" niż nadrabiać ps'em...
Dzięki wielkie za konstruktywną krytykę
Luźna gumka
29-03-2010, 20:51
Co do nóg- wyszedł brak doświadczenia i opanowania oświetlenia studyjnego(to była moja 6 sesja w studio dopiero)- źle poświeciłem i musiałem baaardzo mocno wyciągać nogi z cieni. Efekt jak widać mizerny. Lepiej umieć zrobić to dobrze "live" niż nadrabiać ps'em...
Na przyszłość, w tym momencie przydałby się światłomierz w studiu. Ja zrezygnowałem z dodatkowej lampy na rzecz tej niepozornej zabawki, która naprawdę ułatwia życie. To jest właśnie przykład tego, że sam histogram i ekranik LCD nie wystarczy do sprawdzenia rozkładu światła ;)
czy moglbys deogi autorze uzasadnic obciecie nog w polowie lydek? takz ciekawosci pytam, bo jedynym dla mnie wytlumaczeniem w tej chwili to brudne tlo :)
tak sobie uciąłem...pasowało mi tak najlepiej;) Chyba jednak trza było ciąć w połowie uda