PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Iza no.1 :)

Ando
27-03-2010, 21:19
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img213.imageshack.us/img213/4105/img5496neoal.jpg)

rafael
27-03-2010, 21:26
bardzo dobra "robota" :)

mOSAd
28-03-2010, 04:06
Nie podoba mi się odcień nóg. Poza tym interesujące. Zaciekawiłeś mnie, chętnie zobaczę kolejne "numerki".

docentx
28-03-2010, 11:54
Nie podoba mi się odcień nóg. Poza tym interesujące. Zaciekawiłeś mnie, chętnie zobaczę kolejne "numerki".

Dokładnie

Phoenix
29-03-2010, 09:44
ja natomiast skrytykuje to zdjęcie - nie dlatego, że Ciebie nie lubię - ale po to aby Ci pomóc.
często z braku czasu a raczej cierpliwości fotografowie sięgają po narzędzia do gładzenia skóry z automatu, to że później widoczny jest na pierwszy rzut oka efekt plastiku to jedno (patrz ręce), ale też i drugi niepożądany efekt występuje jaki widac na nogach (taka plamiastość - to też wychodzi przy zwiększonym kontraście), wiem że tak łatwiej i szybciej, ale jednak lepiej te pół godziny poświęcić na porządne "wyłatkowanie", wówczas zachowa się strukturę skóry likwidując wszelkie niedoskonałości.
Są (podobno) jakieś patenty u gości zajmującymi się profesjonalnie retuszem, gdzie przy pomocy kanałów (niebieski np) można proces znacznie przyspieszyć...ale ja jeszcze nigdzie nie znalazłem tutka na te metody :)
Iza jest naprawdę bardzo dobrą modelką i Ty mógłbyś "wykrzesać" z niej znacznie więcej, masz i materiał i umiejętności wystarczające na zrobienie zdecydowanie lepszego zestawu (piszę również o tych pozostałych które wystawiłeś)
jest to taki fashion, ale chociaz zmieniłbyś stylisz i po jednym tylko wystawił.

Ando
29-03-2010, 18:59
Niestety faktycznie za miękko na skórze jest. Powiem Ci jednak szczerze, że w większym rozmiarze wygląda to inaczej nie wiem czemu czasami przy konwersji wychodzą mi tego typu babole przy jednych zdjęciach, przy innych z kolei jest prawie tak samo jak w większym formacie. Nie znam się:)
Co do nóg- wyszedł brak doświadczenia i opanowania oświetlenia studyjnego(to była moja 6 sesja w studio dopiero)- źle poświeciłem i musiałem baaardzo mocno wyciągać nogi z cieni. Efekt jak widać mizerny. Lepiej umieć zrobić to dobrze "live" niż nadrabiać ps'em...
Dzięki wielkie za konstruktywną krytykę

Luźna gumka
29-03-2010, 20:51
Co do nóg- wyszedł brak doświadczenia i opanowania oświetlenia studyjnego(to była moja 6 sesja w studio dopiero)- źle poświeciłem i musiałem baaardzo mocno wyciągać nogi z cieni. Efekt jak widać mizerny. Lepiej umieć zrobić to dobrze "live" niż nadrabiać ps'em...

Na przyszłość, w tym momencie przydałby się światłomierz w studiu. Ja zrezygnowałem z dodatkowej lampy na rzecz tej niepozornej zabawki, która naprawdę ułatwia życie. To jest właśnie przykład tego, że sam histogram i ekranik LCD nie wystarczy do sprawdzenia rozkładu światła ;)

sailor
31-03-2010, 10:04
czy moglbys deogi autorze uzasadnic obciecie nog w polowie lydek? takz ciekawosci pytam, bo jedynym dla mnie wytlumaczeniem w tej chwili to brudne tlo :)

Ando
02-04-2010, 13:30
tak sobie uciąłem...pasowało mi tak najlepiej;) Chyba jednak trza było ciąć w połowie uda