Zobacz pełną wersję : problem z instalacja wordpressa
hej,
mam problem z instalacja wordpressa na serwerze home.pl
chcialbym, zeby strona znajdowala sie w katalogu na serwerze (dla ladu i skladu). Utworzyłem katalog, zrobiłem w domenie przekierowanie na ten katalog. Zainstalowalem wordpressa i... nic. po instalacji po wpisaniu adresu strony jest biala strona, czyli nic. Moglby mi ktos pomoc ?
adres to http://www.rutkowskimarcin.pl
a baza danych jest i dziala?
nic nie dziala. gdy chce odpalic instalacje na serwerze tez jest biala strona. Teraz zastanawiam sie czy to przypadkiem nie wina nowego wordpress, w sieci problem jest poruszany kilukrotnie ale bez odpowiedzi. Wordpress wersja 2.9.2 PL.
Wczesniej jak byla joomla, wszystko dzialo poprawnie.
no ja widac, nie wszystkim :)
co ejst nie tak ?!
wrzucas wordpressa w opowiedni katalog, edytujesz konfig podajac adres bazy danych login i haslo, wpisujesz w pasek adresu instal.php po sciezce do pordpressa i juz... instaluje sie moment. moze nie dialac jesli mysql jest za stary, ale to juz musisz gadac z home.pl
Pamietam ze tam bylo troche merdania w panelu homa i ustawieniach WP. Zadzwon do nich, mnie poprowadzili "za reke" i wszystko poszlo idealnie w 3 minuty.
Upewnij się, że poprawnie umieściłeś wszystkie pliki :)
a w configu podales dobra sciezke? rzuc okiem na dokumentacje, tam wsio jest wytlumaczone krok po kroku (tj. jak postawic WP, zeby sobie siedzial w katalogu i nie smiecil)
odkopuje moj temat.
Udalo mi sie zainstalowac wordpressa, ale pojawia sie inny problem, mianowicie:
Wchodze w panel administracyjny WP (wp-admin..) i wszystko jest ok, jednak gdy chce cos zmienic, dodac notke, dokonac jakis zmian, gdy zaczynam to robic nagle pojawia sie biale okno i strona jakby sie ladowala i nie dzieje sie nic. Jakby server przerwal polaczenie. O co w tym chodzi, wie ktos ?
Na hotlini home.pl zbyli mnie tym, ze to nie ich program i to na pewno problem WP.
Wchodze na Twoja strone. Zamiast witryny widze liste plikow i katalogow (sic!). Wpisuje:
http://www.rutkowskimarcin.pl/wordpress
I stronka jest? Wiec w czym problem?
ps. Dlaczego utworzyles folder dla tej strony?
to zmienie, ale nie w tym problem
strona jest normalnie wyswietlana. problem pojawia sie gdy to ja chce dokonac zmiany w panelu admina wordpress. wtedy ma miejsce wyzej opisana sytuacja. Strona wyswietla sie prawidlowo.
Jesli jest wyswietlanie bledow, to wlacz i spraw co wyrzucane jest na ekran.
gdzie moge to znalesc ?
Ja tez nie wiem, ale on wie (http://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&hs=XGx&rlz=1R1MOZA_pl___PL343&q=word+press+errors+display&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=) ;)
hehe, dzięki, shame on me.
Niestety to nic nie daje, zaden blad nie jest wywalany. Ww. sytuacja ma tez miejsce gdy loguje sie do panelu admina. Loguje sie i jezlei nie przycisne szybko "dodaj notke, zmien wyglad" to laduje mi sie biale okno...
Wszem i wobec pragnę serdecznie podziękować docxxx za pomoc ! Poświęcił swój cenny czas i zobaczył co i jak. Okazało się, że wordpress nie czyta statystyk z home.pl i był konflikt.
Jeszcze raz, jesteś zaje. ! dziękuje!
"Ludzie mowia, ze jestem z.a.j.e.b.i.s.t.y*... I musze przyznac im troche racji" :mrgreen:
*wybaczcie