Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] dziewczyna z perlami
ciezko nazwac to interpretacja Vermeera, choc to jeden z moich ulubionych malarzy. mysle ze mozna to nazwac po prostu inspiracja tytulem :)
ale zamiast gadac lepiej ogladac wiec - milego ogladania.
http://www.photoheaven.net/forum/s__PFA_0979.jpg
źródło (http://www.photoheaven.net/forum/s__PFA_0979.jpg)
Jak to już słusznie zauważyłeś - moje ulubione :mrgreen:
No co tu dużo gadać. Fajne zdjęcie. Ładnie "zaświecone".
O Holender. Ładnie wyszło.
Samo zdjęcie nie zrobiło na mnie aż takiego wrażenia. Podoba się pozycja na pewno, choć kadr jest zachowawczy, można by tutaj wyjątkowo trochę pokręcić aparatem jeszcze bardziej (skosów raczej unikam, ale bywa, że gdzieś mi pasują).
Bardzo interesująca natomiast jest stylizacja i "ciuch", który aż prosi się, by go podziwiać z przodu, a nie z "profilu". Mam nadzieję, że powstało zatem coś godnego prezentacji właśnie z przodu i być może z tyłu, bo też widzę tutaj pole do popisu, szczególnie, że modelka zdaje się mieć ładne plecy.
Nie jestem przekonany do kontrastu między zwiewną kreacją (dolną częścią oczywiście) i ciężką fryzurą, ale to tylko takie wewnętrzne rozterki laika w temacie stylingu.
PS. A tak mi jeszcze na koniec przyszło na myśl, oglądając tę pracę, że coś mi nie do końca podchodzi kontrast z przodu modelki. Stąd zalęgło się podejrzenie, że ciemne tło, by tu mi akurat w tym szczególe podpasowało chyba bardziej. I tak sobie kombinuję, czy całość też by na tym nie zyskała. Byłoby na pewno ciężej i wzrósł by kontrast. Trzeba by było coś z włosami pokombinować... Hmm, no nie wiem. Na pewno powstałaby z tego zupełnie inna praca - nie ma co gdybać. :)
PPS. Nie można tych majteczek tak już zupełnie usunąć PSie? Taki drobiazg, a zawsze oko zahacza.
czyli wychodzi na to ze zdjecie powinno byc zamiast z profilu to en face, na ciemnym zamiast jasnym tle, z "lzejsza fryzura", z zupelnie innym oswietleniem i najlepiej bez majtek.
do calosci brakuje jedynie opinii ze powinno byc w plenerze i z modelem zamiast modelka ;)
no i miałbyś wtedy 180 postów a nie 5 pod zdjęciem ;) ;)
do calosci brakuje jedynie opinii ze powinno byc w plenerze i z modelem zamiast modelka ;)
Niezły pomysł!
- źle dobrane tło
- brzydka fryzura
- dziwne ułożenie dłoni
- dziwne uszy
- nieoryginalne perły
- zła poza
- za krótkie poznokcie
- zły kolor tiulu (no w każdym razie tego materiału)
- źle dobrana przysłona
- źle dobrany balans bieli
- złe kadrowanie
:-P
jeśli coś pominąłem to niech ktoś dopisze :lol:
;)
sensualna
23-03-2010, 13:20
Nono, takiego zdjęcia, na takim poziomie dawno tutaj nie widzialam. Zaskpczyło mnie.
Jestm w nim wszystko jak nalezy, a nawet jesli nie jest to i tak mi się podoba :)
Pieknie ładnie dopracowana stylizacja, adekwatne światło, adekwatne kolory.
Miodek :)
Ładne, ładne. No i Olga ślicznie wyszła.
Olga akurat to jedna z tych modelek ktore mozna ucharakteryzowac dowolnie jak sie chce i wyjdzie dokladnie tak jak mialo byc :)
dlatego praca z nia to czysta przyjemnsoc
Pisze się "zły kolor, ciulu" :mrgreen:
No ale teraz zabrałeś Prz3mku niektórym pole do popisu :lol:
PS. Chciałby, aby poziom prac na niniejszym forum był na tyle wysoki, żeby można było krytykować taką fotografię. Póki co tak nie jest (i pewnie nie będzie), co niektórym najwyraźniej nie przeszkadza :p
spiritwood
24-03-2010, 23:23
- źle dobrane tło
- brzydka fryzura
- dziwne ułożenie dłoni
- dziwne uszy
- nieoryginalne perły
- zła poza
- za krótkie poznokcie
- źle dobrana przysłona
- źle dobrany balans bieli
- złe kadrowanie
:-P
jeśli coś pominąłem to niech ktoś dopisze :lol:
;)
skóra na kostkach palców się marszczy!
:)
i najlepiej bez majtek. ;)
No bo przecież wiadomo, że najlepsze fotki są te bez majtek. Jak światło jest ok, modelka fajna i poza ciekawa to najbardziej przeszkadzają w odbiorze te nieszczęsne gatki :) .