Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie dziewczyna z perlami

ciezko nazwac to interpretacja Vermeera, choc to jeden z moich ulubionych malarzy. mysle ze mozna to nazwac po prostu inspiracja tytulem
    ale zamiast gadac lepiej ogladac wiec - milego ogladania.

Ostatnio edytowane przez sailor ; 22-03-2010 o 15:30
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Jak to już słusznie zauważyłeś - moje ulubione

Domyślnie

No co tu dużo gadać. Fajne zdjęcie. Ładnie "zaświecone".
    Pojawiam się i znikam...

Domyślnie

O Holender. Ładnie wyszło.
    „Inteligencja kilku osób nigdy się nie sumuje. Głupota zawsze.” Docentx.
    --EIZO--

Domyślnie

Samo zdjęcie nie zrobiło na mnie aż takiego wrażenia. Podoba się pozycja na pewno, choć kadr jest zachowawczy, można by tutaj wyjątkowo trochę pokręcić aparatem jeszcze bardziej (skosów raczej unikam, ale bywa, że gdzieś mi pasują).
    Bardzo interesująca natomiast jest stylizacja i "ciuch", który aż prosi się, by go podziwiać z przodu, a nie z "profilu". Mam nadzieję, że powstało zatem coś godnego prezentacji właśnie z przodu i być może z tyłu, bo też widzę tutaj pole do popisu, szczególnie, że modelka zdaje się mieć ładne plecy.
    Nie jestem przekonany do kontrastu między zwiewną kreacją (dolną częścią oczywiście) i ciężką fryzurą, ale to tylko takie wewnętrzne rozterki laika w temacie stylingu.

PS. A tak mi jeszcze na koniec przyszło na myśl, oglądając tę pracę, że coś mi nie do końca podchodzi kontrast z przodu modelki. Stąd zalęgło się podejrzenie, że ciemne tło, by tu mi akurat w tym szczególe podpasowało chyba bardziej. I tak sobie kombinuję, czy całość też by na tym nie zyskała. Byłoby na pewno ciężej i wzrósł by kontrast. Trzeba by było coś z włosami pokombinować... Hmm, no nie wiem. Na pewno powstałaby z tego zupełnie inna praca - nie ma co gdybać.

PPS. Nie można tych majteczek tak już zupełnie usunąć PSie? Taki drobiazg, a zawsze oko zahacza.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 22-03-2010 o 20:54

Domyślnie

czyli wychodzi na to ze zdjecie powinno byc zamiast z profilu to en face, na ciemnym zamiast jasnym tle, z "lzejsza fryzura", z zupelnie innym oswietleniem i najlepiej bez majtek.

do calosci brakuje jedynie opinii ze powinno byc w plenerze i z modelem zamiast modelka
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Rycerz
    Gość

Domyślnie

no i miałbyś wtedy 180 postów a nie 5 pod zdjęciem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    do calosci brakuje jedynie opinii ze powinno byc w plenerze i z modelem zamiast modelka
    Niezły pomysł!

Domyślnie

- źle dobrane tło
    - brzydka fryzura
    - dziwne ułożenie dłoni
    - dziwne uszy
    - nieoryginalne perły
    - zła poza
    - za krótkie poznokcie
    - zły kolor tiulu (no w każdym razie tego materiału)
    - źle dobrana przysłona
    - źle dobrany balans bieli
    - złe kadrowanie

jeśli coś pominąłem to niech ktoś dopisze

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów