Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Mewa i oni....
........ zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/85247422827774610693.jpg)
pozdrawiam :D
Bartekkw
18-03-2010, 09:58
Pięknie to uchwyciłeś - super kadr i kolorki. Takiej mewy już dawno nie widziałem :)
wasilewk
18-03-2010, 10:11
Ładniutka, podoba się !
Jest tak realistycznie pokazana, że jakby chciał, można by ja pacnąć, tą mewę :wink::mrgreen:.
Jakość powalająca, a ludziki tylko smaczku dodają :-D.
Bardzo dobre zdjęcie.
Gratki :-D!
Ładnie to skomponowałeś, kadr ciekawy, tylko czy to krajobraz? :-)
Pablo 77
18-03-2010, 10:41
Świetnie pokazana mewa:)
Czuję jakbym był blisko przy niej:)
Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to mało powietrza przy skrzydłach:)
Ale to mało istotny,nie mający zbytniego wpływu na odbiór szczegół:)
Poza tym jest miodzio:)
Ładnie to skomponowałeś, kadr ciekawy, tylko czy to krajobraz? :-)
ART69 gdyby mewa była sama w bardzo ciasnym kadrze wrzuciłbym do przyrody, ale ponieważ w takim ujęciu lepiej mi sie komponowała a w tle jest i plaża i morze i las, uznałem że jest sporo elementów które pozwalają na wrzucenie do krajobrazu :D
Pablo 77 - mimo że mewa wylatuje z kadru przydałyby się jakie dwa centymetry lewej (wiecej ) ale nie dało się inaczej :)
hehe - wygląda jakby robiła nawrót żeby ich "zbombardować" :D - bardzo mi się podoba !!!
browarek
18-03-2010, 10:54
ten kolor dzioba i nóg jakiś taki zółto-brązowo-sraczkowaty, ale to już w sumie jej problem
udany strzał :)
Nie oszukujmy się, zaplanowanie kadru przy takich ujęciach jest loterią, dlatego też brak powietrza wokół mewy nie wpływa według mnie na jej odbiór.
Super żyletka :). Gdyby to był kruk nadawałoby się to zdjęcie na plakat "Ptaków" wiadomo kogo :)
Udany strzał.
PS Janek, przyznaj się, ta mewa była tresowana :). Żeby tak spojrzeć w obiektyw :shock:
krzysztofz24
18-03-2010, 12:07
Jest tak realistycznie pokazana, że jakby chciał, można by ja pacnąć, tą mewę :wink::mrgreen:.
Bardzo dobre zdjęcie.
Dokladnie to samo mi sie pomyslalo:-) o tym pacnieciu mewy:-)...z reszta wypowiedzi pozostaje sie tylko zgodzic.
jurek1906
18-03-2010, 12:29
Ale miałeś farta,super wyszło :).
Ale miałeś farta,super wyszło :).
ten fart to siedem ujęć w serii każde ostre (poszczególne fazy lotu) to jest ostatnie, mewka najładniej sie tutaj ułożyła :)
ech bomba nic tylko pozazdroscic takiego kadru z ptaszorem
Pablo 77
18-03-2010, 13:23
[QUOTE=Szuwar;1811617]Nie oszukujmy się, zaplanowanie kadru przy takich ujęciach jest loterią, dlatego też brak powietrza wokół mewy nie wpływa według mnie na jej odbiór.
Przecież wyraznie napisałem,że nie ma istotnego wpływu na odbiór!!!!!!!
:grin::grin::grin:
Ja wiem ,że jest ciężko bo one szybko latają:)
!!!! Świetne, zresztą znasz moją opinię.
:)
fistaszek20
18-03-2010, 14:04
dla mnie rewelacja!
Mewa jak żywa ;) podoba się.
małe pytanko, czy w takim kadrze horyzont pokazywać prosty, czy to drugorzędna sprawa
Mewa jak żywa ;) podoba się.
małe pytanko, czy w takim kadrze horyzont pokazywać prosty, czy to drugorzędna sprawa
mz. raczej normalnie, wówczas kadr stwarza wrażenie że sie nad nim panuje :D
mz. raczej normalnie, wówczas kadr stwarza wrażenie że sie nad nim panuje :D
Dzięki, bo to mnie nie razi , ale nie wiem jak powinno się pokazać.
Bardzo dobre zdjęcie.
I mnie się to "pacnięcie" po głowie kołacze :mrgreen: A "oni" rzeczywiście świetnie równoważą tutaj kompozycję, toteż pełna zgoda z wypowiedzią powyższą ;)
Świetny strzał, ....... pogratulował :D
jurek1906
18-03-2010, 17:11
ten fart to siedem ujęć w serii każde ostre (poszczególne fazy lotu) to jest ostatnie, mewka najładniej sie tutaj ułożyła :)
Jasiu,z tym fartem to chodziło o to,że chciała tak ładnie pozować, a nie że ostro wyszła :).
Ładnie wyszło. Pogratulować.
jacek dr
18-03-2010, 17:33
Albo Ci długo pozowała ze ładnie to wszystko uchwyciłes ,albo jestes bardzo szybki! Bardzo mi sie podoba.
borregaard
18-03-2010, 17:56
Dla mnie zbyt ciasno,ale jest ciekawy kadr i ładny ptasior.....
Dla mnie zbyt ciasno,ale jest ciekawy kadr i ładny ptasior.....
Bori bo to jest mewa krajobrazowa i wylatuje z kadru - kierunek jeziora podlaskie :mrgreen:
malasana
18-03-2010, 21:24
Zaskoczyles mnie, czegos innego sie spodziewalem patrzac na tytul. Swietne ujecie!
Nikonozaur
18-03-2010, 22:44
Kurczę (mewę :mrgreen:), ale super fota! Pięknie pocelowałeś! Leci w lewo, znaczy mewa oczywista :mrgreen:
GUINNESSts
18-03-2010, 23:18
A tu Ci teraz pojade dziadu jeden;) Taka mewa? Taki kadr w krajobrazie? Co to niby ma byc?
A teraz powaznie. Bez wlazenia mewie...
Zaskoczyles tematem i poszukiwaniami. To swietny kadr (pomijam,ze ciasny i tlumaczenie, iz sie nie dalo tez) i co najwazniejsze w Twoim stylu. Tu jestem zaskoczony. Zaskoczony poniewaz mimo, ze kadr i temat inny, to kojarzy mi sie z ta Twoja trawka na wydmie czy bodajrze wczesniejszym ujeciem konara w stawie. Poszukiwania w kierunku GO gratuluje i zazdroszcze. Tym bardziej w tak przyziemnym temacie jak ten. A najwazniejsze to to, ze moglbym sie zalozyc nie wiedzac kogo to fota i stawiac na Ciebie. To jest Twoj fenomen prostych, banalnych lecz przmyslanych jak w tym przypadku na szybo kadrow. Za to podziwiam najbardziej Twoje stale i wypracowane w harbowym stylu fotograficzne wyczyny.
Nie mam pytań. Gratulacje.
dobrze złapane - ale to juz bardziej zwierzyna jak krajobraz :)
borregaard
19-03-2010, 07:59
Bori bo to jest mewa krajobrazowa i wylatuje z kadru - kierunek jeziora podlaskie :mrgreen:
Doleci w połowie kwietnia do Goniądza......;-) :lol:
Jestem pod wrazeniem tego jak to ustrzeliles. Kompozycja kadru jest bdb, refleks i wyczucie chwili... Ostrosc w odpowiednim pukncie, do tego ladna GO, kolorki...Co Ci bede mowil - kapitalny kadr, pod kazdym wzgledem!
Chyle czolo! :D
Extra, normalnie jak by mi przed monitorem przeleciała:)
dzięki wszystkim za odwiedziny i komentarze miło mi że się podoba :)
Refleks i wyobraźnia daje super efekty jak widać.
Mewy można się przestraszyć ( w sensie, że wyląduje na czole:D ).
Nietuzinkowe, świetne foto.
Rewelacyjna fotografia. Piękna biel, świetna kompozycja i trójwymiarowość.