Zobacz pełną wersję : slubnie BW
Witam!
tym razem prosze niejeździć po zdjęciach tylko wciąż gonię króliczka zwanego BW i chciałem się dowiedzieć czy taka konwersja jest OK, co by można jeszcze pozmieniać, mile widziane konstruktywne komentarze :)
http://www.fotomogilska.pl/galerie/2009-06-06/album/index.html
Nie spodziewałem się, że cały set ślubny BW może robić takie pozytywne wrażenie.
Obiektywnie patrząc, to tylko niewielka część zdjęć na prawdę mi się podobała ale całość budzi pozytywne emocje. Podobają mi sie zdjęcia z kościoła (szerokim).
Podchodzi podchodzi. Mi się podoba (nie każde ;) ).
downunder
18-03-2010, 00:24
Kadry (w dużej większości) bardzo fajne, ładna obróbka bw ... tylko zdecydowanie za mocno je wyostrzyłeś. :D
właśnie gdzieś coś zawiodło jeśli chodzi o przeostrzenie ale chyba podejrzewam jalbum
Całkiem niezłe BW z kilkoma zastrzeżeniami, mocne ziarno na skórze przy zbliżeniach wygląda koszmarnie, jakby PM miała problemy z cerą. Momentami to co się dzieje w cieniach to czarne plamy, to samo z jasnymi partiami, biało i zero szczegółów. Za mocno dopalasz lampą, są zdjęcia na których twarze są strasznie płaskie przez to. Co do kadrów, zdarzają się bardzo fajne, zwłaszcza szerokie ale plener mocno sztampowy.
Plener niestety taki miał być ale nieprosiłem o koment do zdjęć :) co do bw to właśnie przekichane bo jak się zjedzie z kontrastem to wychodzi szaro szare... chyba że ma ktoś jakiegoś fajnego plugina do lightroom
... tam, gdzie jest mało szczegółów lub z bliska, nawet fajnie to wygląda, ale poza tym przesada z tą obróbką, przeszkadza.