Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: slubnie BW

Domyślnie slubnie BW

Witam!
    tym razem prosze niejeździć po zdjęciach tylko wciąż gonię króliczka zwanego BW i chciałem się dowiedzieć czy taka konwersja jest OK, co by można jeszcze pozmieniać, mile widziane konstruktywne komentarze
    http://www.fotomogilska.pl/galerie/2...bum/index.html
    sporo gratów

Domyślnie

Nie spodziewałem się, że cały set ślubny BW może robić takie pozytywne wrażenie.

Obiektywnie patrząc, to tylko niewielka część zdjęć na prawdę mi się podobała ale całość budzi pozytywne emocje. Podobają mi sie zdjęcia z kościoła (szerokim).
    Teoretycznie praktyka jest zgodna z teorią... Praktycznie tak nie jest.

Domyślnie

A bw podchodzi czy nie?
    sporo gratów

Domyślnie

Podchodzi podchodzi. Mi się podoba (nie każde ).
    Teoretycznie praktyka jest zgodna z teorią... Praktycznie tak nie jest.

Domyślnie

Kadry (w dużej większości) bardzo fajne, ładna obróbka bw ... tylko zdecydowanie za mocno je wyostrzyłeś.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

właśnie gdzieś coś zawiodło jeśli chodzi o przeostrzenie ale chyba podejrzewam jalbum
    sporo gratów

Domyślnie

Całkiem niezłe BW z kilkoma zastrzeżeniami, mocne ziarno na skórze przy zbliżeniach wygląda koszmarnie, jakby PM miała problemy z cerą. Momentami to co się dzieje w cieniach to czarne plamy, to samo z jasnymi partiami, biało i zero szczegółów. Za mocno dopalasz lampą, są zdjęcia na których twarze są strasznie płaskie przez to. Co do kadrów, zdarzają się bardzo fajne, zwłaszcza szerokie ale plener mocno sztampowy.

Domyślnie

Plener niestety taki miał być ale nieprosiłem o koment do zdjęć co do bw to właśnie przekichane bo jak się zjedzie z kontrastem to wychodzi szaro szare... chyba że ma ktoś jakiegoś fajnego plugina do lightroom
    sporo gratów

Domyślnie

... tam, gdzie jest mało szczegółów lub z bliska, nawet fajnie to wygląda, ale poza tym przesada z tą obróbką, przeszkadza.
    F90X, D600

Uprawnienia umieszczania postów