Zobacz pełną wersję : D200 - problem
Witam, mam taki problem ze swoim D200, gdy wkładam baterie, aparat włącza się dosłownie na sekundę potem się wyłącza i miga symbol baterii, sprawdzałem na 3 różnych naładowanych bateriach i jest tak samo. Pomóżcie rozwiązać problem.
Sapphiron
17-03-2010, 09:33
sprawdź styki w body, mogą być z leksza zaśniedziałe albo cóś i może nie łączyć dobrze...
styki to była pierwsza rzecz jaką sprawdziłem wszystko jest OK
Skoro styki kontaktują i z 3 bateriami jest to samo to serwis.
A te baterie ładujesz na tej samej ładowarce? Może ładowarka padła. Najprościej byłoby sprawdzić napięcie na naładowanej baterii - masz możliwość?
miron19j
17-03-2010, 13:52
jesteś z Wawy. W sobotę będzie spotkanie Freelancera, weź puszkę, ja mogę przynieść jakiś aku i sprawdzisz.
Czy masz wgraną drugą wersję firmware? Nikon twierdzi, że usunął ten problem, co w moich D200 mogę potwierdzić. Po zmianie oprogramowania taki błąd już się nigdy nie powtórzył. Nie wykluczam innych powodów, niemniej jednak firmware warto aktualizować.
Czy masz wgraną drugą wersję firmware? Nikon twierdzi, że usunął ten problem, co w moich D200 mogę potwierdzić. Po zmianie oprogramowania taki błąd już się nigdy nie powtórzył. Nie wykluczam innych powodów, niemniej jednak firmware warto aktualizować.
CHyba mam stary firmware, ładowarkę mam dobrą ... tylko, teraz jak nie mogę włączyć aparatu to chyba nie zmienie firmware???
może spróbuj inną opcję zasilania - np battery pack (można wtedy włożyć zwykłe baterie)
jezeli nie będzie zasilania oprogramowania się nie zmieni.. potrzebny McGyver ;)
chyba, że możesz pójść do sklepu i poprosić o spróbowanie czy na zasilaczu EH-6 pójdzie ... i ewentualnie wtedy zaktualizować oprogramowanie, które wcześniej skopiujesz na dwie karty :)