Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: D200 - problem

Domyślnie D200 - problem

Witam, mam taki problem ze swoim D200, gdy wkładam baterie, aparat włącza się dosłownie na sekundę potem się wyłącza i miga symbol baterii, sprawdzałem na 3 różnych naładowanych bateriach i jest tak samo. Pomóżcie rozwiązać problem.

Domyślnie

sprawdź styki w body, mogą być z leksza zaśniedziałe albo cóś i może nie łączyć dobrze...

Domyślnie

styki to była pierwsza rzecz jaką sprawdziłem wszystko jest OK

Domyślnie

Skoro styki kontaktują i z 3 bateriami jest to samo to serwis.
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

A te baterie ładujesz na tej samej ładowarce? Może ładowarka padła. Najprościej byłoby sprawdzić napięcie na naładowanej baterii - masz możliwość?
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Domyślnie

jesteś z Wawy. W sobotę będzie spotkanie Freelancera, weź puszkę, ja mogę przynieść jakiś aku i sprawdzisz.

Domyślnie

Czy masz wgraną drugą wersję firmware? Nikon twierdzi, że usunął ten problem, co w moich D200 mogę potwierdzić. Po zmianie oprogramowania taki błąd już się nigdy nie powtórzył. Nie wykluczam innych powodów, niemniej jednak firmware warto aktualizować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RBT Zobacz posta
    Czy masz wgraną drugą wersję firmware? Nikon twierdzi, że usunął ten problem, co w moich D200 mogę potwierdzić. Po zmianie oprogramowania taki błąd już się nigdy nie powtórzył. Nie wykluczam innych powodów, niemniej jednak firmware warto aktualizować.

CHyba mam stary firmware, ładowarkę mam dobrą ... tylko, teraz jak nie mogę włączyć aparatu to chyba nie zmienie firmware???

Domyślnie

może spróbuj inną opcję zasilania - np battery pack (można wtedy włożyć zwykłe baterie)
    jezeli nie będzie zasilania oprogramowania się nie zmieni.. potrzebny McGyver
    Fotografia to błaganie ulotnej chwili aby pozostała

Domyślnie

chyba, że możesz pójść do sklepu i poprosić o spróbowanie czy na zasilaczu EH-6 pójdzie ... i ewentualnie wtedy zaktualizować oprogramowanie, które wcześniej skopiujesz na dwie karty
    Fotografia to błaganie ulotnej chwili aby pozostała

Uprawnienia umieszczania postów