Witam, mam taki problem ze swoim D200, gdy wkładam baterie, aparat włącza się dosłownie na sekundę potem się wyłącza i miga symbol baterii, sprawdzałem na 3 różnych naładowanych bateriach i jest tak samo. Pomóżcie rozwiązać problem.
Szukaj
Witam, mam taki problem ze swoim D200, gdy wkładam baterie, aparat włącza się dosłownie na sekundę potem się wyłącza i miga symbol baterii, sprawdzałem na 3 różnych naładowanych bateriach i jest tak samo. Pomóżcie rozwiązać problem.
sprawdź styki w body, mogą być z leksza zaśniedziałe albo cóś i może nie łączyć dobrze...
styki to była pierwsza rzecz jaką sprawdziłem wszystko jest OK
Skoro styki kontaktują i z 3 bateriami jest to samo to serwis.
N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,
A te baterie ładujesz na tej samej ładowarce? Może ładowarka padła. Najprościej byłoby sprawdzić napięcie na naładowanej baterii - masz możliwość?
Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|
jesteś z Wawy. W sobotę będzie spotkanie Freelancera, weź puszkę, ja mogę przynieść jakiś aku i sprawdzisz.
Czy masz wgraną drugą wersję firmware? Nikon twierdzi, że usunął ten problem, co w moich D200 mogę potwierdzić. Po zmianie oprogramowania taki błąd już się nigdy nie powtórzył. Nie wykluczam innych powodów, niemniej jednak firmware warto aktualizować.
może spróbuj inną opcję zasilania - np battery pack (można wtedy włożyć zwykłe baterie)
jezeli nie będzie zasilania oprogramowania się nie zmieni.. potrzebny McGyver![]()
Fotografia to błaganie ulotnej chwili aby pozostała
chyba, że możesz pójść do sklepu i poprosić o spróbowanie czy na zasilaczu EH-6 pójdzie ... i ewentualnie wtedy zaktualizować oprogramowanie, które wcześniej skopiujesz na dwie karty![]()
Fotografia to błaganie ulotnej chwili aby pozostała
Skontaktuj się z nami