PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] London Bridge klaszycznie.

martinez
20-02-2010, 23:03
Witam

Dwie fotki z ostatniego wyjazdu do Londynu przed powrotem na ojczystą ziemie. Kadry to nic specjalnego, pewnie już nie raz podobne były widziane, za to technika dla mnie nowa, długie czasy naświetlania. Winieta musi być ponieważ po zastosowaniu 3 filtrów inaczej się nie dało. :)

* 1 *

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img27.imageshack.us/i/london02k.jpg/)

* 2 *

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img706.imageshack.us/i/london01.jpg/)

TMB
20-02-2010, 23:05
mi się bardzo podoba...ześ miał farta, ze nic nie jechało :-P

martinez
20-02-2010, 23:06
mi się bardzo podoba...ześ miał farta, ze nic nie jechało :-P
Oj jechało, jechało i końca widać nie było... a ile ich tam chodziło ;) :mrgreen:

woda
20-02-2010, 23:12
Gdybys 2 wyprostowal byloby super. Ale i tak wyszlo bardzo dobrze.
Moze jeszcze gdybys sprobowal wysteplowac "widmo" samochodu w centrum kadru.

malasana
20-02-2010, 23:32

Bardzo celna uwaga.

martinez
20-02-2010, 23:33
Bardzo celna uwaga.
W sumie to rozważałem taką opcję... ale jakoś tak mi się też widzi więc postanowiłem tak zostawić :)

Dzięki za uwagi i komentarze.

malasana
20-02-2010, 23:36
W sumie to rozważałem taką opcję... ale jakoś tak mi się też widzi więc postanowiłem tak zostawić :)

Nie jestem fanatykiem prostowania. Ale w tym przypadku ma sie wrazenie, ze most nie trzyma pionu, co psuje odbior tego bardzo dobrego zdjecia. Warto sprobowac, zawsze mozna miec dwie wersje:)

martinez
20-02-2010, 23:41
Nie jestem fanatykiem prostowania. Ale w tym przypadku ma sie wrazenie, ze most nie trzyma pionu, co psuje odbior tego bardzo dobrego zdjecia. Warto sprobowac, zawsze mozna miec dwie wersje:)
Mam obie wersje na hdd... tą drugą zachowam dla siebie :razz:

funkey
21-02-2010, 00:16
Fajna obróbka, ogolny efekt baaardzo dobry, lubię oglądać znajome miejsca czyimś okiem.
Co do ewentualnych zarzutów - tak jak koledzy wyżej - wyprostowałbym "2", ta waląca się wieża wygląda bardziej jak "bo fotograf trochę wypił" niż "bo fotograf tak zamierzył" ;)
I w "1" tej gałęzi trochę więcej bym dał, bo teraz też może się wydawać jakby znalazła się tam przez przypadek.

ps. to Tower Bridge. London Bridge to ten nijaki, betonowy i brzydki, między City i Southwark, bardziej w kierunku london eye...

tbogdanowicz
21-02-2010, 08:51
Skoro miałeś taki pusty most, to trzeba było jeszcze zrobić zdjęcie ze środka jezdni :twisted: ;) :twisted:.

harb
21-02-2010, 09:42
Moze jeszcze gdybys sprobowal wysteplowac "widmo" samochodu w centrum kadru.

zgadzam się jedynka bdb ale dwójka duzo traci przez tę krzywiznę, a pomysł na kadr przedni :-D

Martix
21-02-2010, 09:52
Nr 2 bardzo fajny, tez bym chętnie zobaczył wyprostowany.

Inkognito
21-02-2010, 11:09
Nie wierzę, że taka krzywizna sie może autorowi podobać jeżeli ma wersję prostą.
To jeden z najgorszych rodzajów krzywizn.
Bo jest tak niezdecydowany, że odbiorca myśli sobie - ale niechluj, nie dość, że niechluj to jeszcze leń - nie chciało się wyprostować.
I faktycznie, przez takie coś fotografia bardzo dużo traci.
Szkoda, bo pomysł jest - i rozmycie pasuje, wszystko wydaje się na miejscu a jednak coś zaburza harmonię ni w 5 ni w 9.

martinez
21-02-2010, 15:07
Dzięki za spostrzeżenia, sugestie i uwagi... bardzo to sobie cenie :)
A co do prostowania, wybaczcie, jestem uparty, tak to widzę... więc i tak zostanie :mrgreen::razz:.

p.s.
Jak chcecie to możecie wyprostować i wstawić taką wersję tutaj, nie obrażę się ;)

Inkognito
21-02-2010, 18:33
p.s.
Jak chcecie to możecie wyprostować i wstawić taką wersję tutaj, nie obrażę się ;)

Czyli robić tam gdzie Tobie się nie chce? Bez sensu. :D

martinez
21-02-2010, 20:02
Czyli robić tam gdzie Tobie się nie chce? Bez sensu. :D
Nie to że mi się nie chce... to wam się bardziej widzi prosta wersja :).
Ja lubię taką jaka jest. W wersji prostej brakuje mi góry :).

Mark Kowalczyk
22-02-2010, 10:52
Nr 1 usuń gałęzie, całośc bdb.