Zobacz pełną wersję : [ Makro ] Kawa
Witam. Jestem nowy na tym forum. Chciałbym zaprezentować moją prace, wykananą aparatem Nikon D2x w studiu. Czekam na opinie
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img709.imageshack.us/img709/930/dsc3442.jpg)
Kolorki w moim klimacie. Lubię taką tonacje, ale nie rozumiem krzywizny i jak dla mnie to taki zwykły krzywy centralny kadr z ładnymi kolorkami. Wszystko oczywiście moim zdaniem a fachowcem nie jestem. Po jeszcze jednym spojrzeniu nie mogę kupić tej nienaturalnie krzywej filiżanki z kawą.
gadzeciarz
17-02-2010, 19:25
kolorki może i fajne,ale samo zdjęcie takie tam a czy do makro? W mojej ocenie chyba nie bardzo,ale niech tam...
Sama kawa jakoś nie specjalnie kusi do spożycia,brakuje mi tu aromatu tego w fotografii.
Martini30
17-02-2010, 19:26
Zalałeś mi kawą biurko... ;)
Martini nie mogę niestety wytrzeć Twojego biurka sorki....
to zdjęcie z tym krzywym kadrem było zamierzone, otóź czy zwróciłbyś uwagę na tą fotkę bez tej ;wady;
pozdrawiam
Zwróciłem uwagę, ale nie pasuje mi ta krzywizna. Czy bym się zainteresował prostym... Jeśli by miało coś w sobie pewnie tak. Sam pomysł miły dla oka ale moim zdaniem nie wykorzystane. Kawa i przypuszczam woreczek z filiżanką fajnie grają fakturą i kolorem, ale to wszystko co mi się podoba. Jak napisał Gadzeciaz brak aromatu:) Pozdrawiam
P.s
nie mówię, że zrobił bym to lepiej, więc się nie obrażaj.
Drogi Sebwerze
nie obraziłem się ,źle mnie zrozumiałeś dla mnie to ogromna radośc ,źe zechciałeś wyrazić swoje jakźe cenne uwagi
Pozdrawiam
Kadr jest OK, kolorki fajne, fotografia w sam raz na jakiś serwis Stockowy. Mi przeszkadzają tylko dwie rzeczy. Mam wrażenie, a przynajmniej na moim monitorze w pracy, że filiżanka dostała stanowczo za dużo światła i jest mocno przepalona. Druga rzecz, to już nie jest makro, a raczej "martwa natura" :)
U mnie tez filizanka jest troche za jasna, poza tym cos kolor tej "cremy" nie do konca chyba dobry - tez za jasna.
Pomijając zamierzoną, choć nieuzasadnioną krzywiznę sam model smacznie nie wygląda. Za bardzo ruszałeś filiżanką i pobrudziłeś ją od strony wewnętrznej. Co do namiastki cremy to kolor najmniej tu przeszkadza, te bąble są tragiczne. Światło kiepskie, coś żółtego się odbija od frontowej ścianki filiżanki.
Co do zdjęcia to spoko :)
Ale zdecydowanie wolałbym zrobić zdjęcie zaraz po zaparzeniu kawy z ekspresu bo ta wygląda jak rozpuszczalna :)
allprint
24-02-2010, 11:29
Mi również przeszkadza ta krzywizna, poza tym typowe zdjęcie stockowe.
Lagunman
01-03-2010, 11:08
a moze zacznijmy od tego że ta fotka troche nie bardzo powinna być w ogóle tutaj gdzie jest. Zaciekawiony fotografią makro bardzo chłonny wiedzy oglądam fotki ... wchodzę tu .... i widzę filiżankę :/ gdzie są admini od pilnowania takich rzeczy ?