PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nadmorsko w B&W.

Pablo 77
13-02-2010, 23:06
Witam.
Było bardzo szaro i ponuro dzisiaj,kompletny brak światła.
Jakieś wskazówki dotyczące konwersji jak najbardziej wskazane:)
Zapraszam:)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img189.imageshack.us/img189/4760/3708winieta.jpg)

Mich77
13-02-2010, 23:16
Chyba to molo u mnie na Zaspie? Jesli tak to dziwie sie, ze sie nie spotkalismy. Ja bylem od 7godz do 9godz kolo molo.

Co do zdjecie to chyba lepiej sie nie dalo, totalny brak swiatla!

Pablo 77
13-02-2010, 23:35
Chyba to molo u mnie na Zaspie? Jesli tak to dziwie sie, ze sie nie spotkalismy. Ja bylem od 7godz do 9godz kolo molo.

Co do zdjecie to chyba lepiej sie nie dalo, totalny brak swiatla!

Dokładnie to miejsce.Nie mogliśmy sie spotkac bo ja byłem po godz 12:)
Niestety wczesniej nie mogłem:)
Pzdr

kulten
13-02-2010, 23:39
Oj ciezki ten kadr. A swiatelko zle nie jest ale tylko do dlugich naswietlen.

Pablo 77
13-02-2010, 23:44
Oj ciezki ten kadr. A swiatelko zle nie jest ale tylko do dlugich naswietlen.

Jaśniej Panie:)
Wal śmiało:mrgreen:

kulten
13-02-2010, 23:47
Jaśniej Panie:)
Wal śmiało:mrgreen:

Po prostu brakuje finezji. Fotografujac mola itp trzeba mz tak kadrowac by byla przestrzen jak i sens. Niby dales przestrzen w prawej ale co z tego jesli ona nic nie wnosi. Kompozycyjnie to zdjecie nie jest ladne. Do tego nalezy dodac krzywy horyzont, za duzo nieba. Fakt skadrowania ptaszkow umieszczonych tak nisko dolnej krawedzi zdjecia rowniez uwazam za blad. Poszukaj zdjec kolegi Sleephead na Deviant Art to zobaczysz o czym mowie w przypadku kadrowania obiektow a'la molo.

Pablo 77
13-02-2010, 23:52
Po prostu brakuje finezji. Fotografujac mola itp trzeba mz tak kadrowac by byla przestrzen jak i sens. Niby dales przestrzen w prawej ale co z tego jesli ona nic nie wnosi. Kompozycyjnie to zdjecie nie jest ladne. Do tego nalezy dodac krzywy horyzont, za duzo nieba. Fakt skadrowania ptaszkow umieszczonych tak nisko dolnej krawedzi zdjecia rowniez uwazam za blad. Poszukaj zdjec kolegi Sleephead na Deviant Art to zobaczysz o czym mowie w przypadku kadrowania obiektow a'la molo.

Konkretnie i na temat:)
O to chodzi.
Dzieki.

borregaard
14-02-2010, 09:58
Konkretnie i na temat:)
O to chodzi.
Dzieki.

..Się tak nie ciesz,bo to...Deviant Art....:mrgreen: