Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Poranek w Killarney
GUINNESSts
13-02-2010, 00:29
...dzisiejszy i cukierkowy.
:)Takie dwa szersze spojrzenia:)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/7xv1gcwcvarhtp7v4pa6.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/a66oefphb4qqs52tp0.jpg)
Oczywiscie o rady pytam. Zapomnialem odsaturowac lekko;)
nie potrafie wybrac oba ladne ale kolor wole cieplejszej jedynki
Ależ miałeś poranek...
Kadrowo bardziej odpowiada mi dwójka, pięknie zagrało na niej niebo i dobrze jest je eksponować. Niestety dół, ze względu na obróbkę, podoba mi się już zdecydowanie mniej. Jest tam zbyt żółto - szczególnie widać to na chmurach tuż nad horyzontem po lewej, a także na wodzie. No i prawa strona daje po oczach.
Jedynka natomiast jest piękna i przede wszystkim (w kontekście dwójki zaś szczególnie) naturalna. Delikatne światło i stonowane barwy bliższe czerwieni oddają klimat poranka. Do pełni szczęścia brakuje tylko świetnego kadru z... dwójki :)
Podsumowując, dwójka z dołem w tonacji jedynki byłaby dla mnie rewelacyjna ;)
jedynka zdecydowanie za kolorystykę jak również i kadr jest fajniejszy , dwojka ma mz. zbyt intensywnie niebieski kolor nieba wpadający w nienaturalność (w zbyt zimną niebieskość ) :-D
Nikonozaur
13-02-2010, 01:33
jedynka zdecydowanie za kolorystykę jak również i kadr jest fajniejszy , dwojka ma mz. zbyt intensywnie niebieski kolor nieba wpadający w nienaturalność (w zbyt zimną niebieskość ) :-D
Zgoda.
GUINNESSts
13-02-2010, 02:00
Mile zaskoczenie. Juz myslalem, ze jest gorzej. Z lapkiem;) Musze Was przeprosic. Celowo namieszalem liczac po cichu na taki odzew. Jestem zaskoczony i sie ciesze. Widzimy sie jednak podobnie. Fermen, Janusz lapek dziekuje szczegolnie:) Oczywiscie to zawsze lapek i jak nie spojrzysz jest inaczej.
Uwielbiam kryryke:) To uczy!!!
Ciagle nie moge odzalowac, ze jak ten caly Harb byl w irlandii to mu ani razu nie zaswiecilo. No raz tylko. W Pubie;):):mrgreen:
Dzieki:):):)
borregaard
13-02-2010, 02:38
Ciagle nie moge odzalowac, ze jak ten caly Harb byl w irlandii to mu ani razu nie zaswiecilo. No raz tylko. W Pubie:wink::smile::mrgreen:
Dzieki:smile::smile::smile:
Trzeba było go tam trzymać.......!..:mrgreen:
Świetna jedynka...
Na dwójce przejechane niebo i zbyt żółte światło....
1 naprawde fajna, ale obie się podobają.
tbogdanowicz
13-02-2010, 07:59
Gdyby tak dało się na 2 zrobić kolory takie jak na 1, to było by super. Teraz na 1 jest dobrze a na 2 oklice horyzontu mają dziwny zafarb.
wojtek6308
13-02-2010, 10:20
Tak, 1 jest dużo lepsza, kadr i kolorki bardzo mnie odpowiadają :)
Ależ miałeś poranek...
Kadrowo bardziej odpowiada mi dwójka, pięknie zagrało na niej niebo i dobrze jest je eksponować. Niestety dół, ze względu na obróbkę, podoba mi się już zdecydowanie mniej. Jest tam zbyt żółto - szczególnie widać to na chmurach tuż nad horyzontem po lewej, a także na wodzie. No i prawa strona daje po oczach.
Jedynka natomiast jest piękna i przede wszystkim (w kontekście dwójki zaś szczególnie) naturalna. Delikatne światło i stonowane barwy bliższe czerwieni oddają klimat poranka. Do pełni szczęścia brakuje tylko świetnego kadru z... dwójki :)
Podsumowując, dwójka z dołem w tonacji jedynki byłaby dla mnie rewelacyjna ;)
Podpiszę się :).
Cóż zrobić, jak chłopina wyklepał właściwie i moje spostrzeżenia co do tych kadrów.
Od sibie dodam, że drażni mnie, zbyt ciemny LD, zarówno na jedynce jak i dwójce.
Ale kolorki z rana łyknę z miłą chęcią :mrgreen:.
Miłego dnia :)!
napisał PABLOOK
.....Od siebie dodam, że drażni mnie, zbyt ciemny LD, zarówno na jedynce jak i dwójce....
mnie nie ponieważ wynika to z rozkładu światła, szczególnie jest to widoczne na jedynce prawy środek jest jaśniejszy bo światło waliło z prawej :-D
Dzisus......jedynka....swietna....! To jest jeden z przypadow kiedy 50/50 sie sprawdza!
Lubie te Twoje piony, szczegolnie po tym jednym, "seksownym" :D
Nie inaczej jest jednak z powyzszym - 2. Jednak 1 bardziej do mnie mowi...
Swietne warunki trafiles...:D
Byłem,widziałem,z chęcią bym powrócił...... w tamte strony..
Pion jest świetny, fajne kolory. :)
jurek1906
13-02-2010, 21:11
Oba bardzo dobre,ale bardziej podoba mi się pion :)
Marcin T
13-02-2010, 21:25
Wybieram jedynkę. Raz, że kadr wydaje mi się lepszy a dwa obróbka na poziomie :D
Choć jak tak dłużej patrzę na jedynkę to jeszcze bym chyba z odcieniem nieba coś zrobił. No nie wiem...
Jakoś tak zimno a może to tylko takie pierwsze wrażenie.
Obydwa piękne ale wybiorę pion za niebo :)
ostrytux
13-02-2010, 22:37
Zdecydowanie numer jeden, o dwójce już Chłopaki wszystko powiedzieli :twisted:
Pablo 77
14-02-2010, 00:05
Stawiam na 1.
"Bardzo dobry kadr z fajnymi kolorami.
Na 1nce dla mnie troszke za cieplo ale poza tym udane obie prace.
GUINNESSts
14-02-2010, 00:13
Stawiam na 1.
"Bardzo dobry kadr z fajnymi kolorami.
Podpiolem sie;)
Mnie w tej jedynce najbardziej interesowala zasadnosc ciecia na pol. Obawialem sie tego. Greg zdaje sie zwrocil na to uwage. Jesli Wam nie przeszkadza to...hmm...nie powinienem pisac. Ale poczulem sie jakbym wskoczyl o jeden szczebelek wyzej w mojej fotkografiii)
Nieskromnie zabrzmialo. Przepraszam:oops:
Ale poczulem sie jakbym wskoczyl o jeden szczebelek wyzej w mojej fotkografiii)
Nieskromnie zabrzmialo. Przepraszam:oops:
Przynajmniej nie jestes falszywie skromny :D .