Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Przyleciał
Wprawdzie wybrał sobie zły moment na odwiedziny bo słońce całkowicie zaszło za chmury i na dodatek usiadł na siatce!!! pod dużym kątem do namiotu stąd tak krzywo wyszedł słupek, nie dało się wyprostować bo bym ogon obciął( szkoda że nie mam płotu :-D).
Chyba warto pokazać, że jest, swojej a właściwie mojej trzódki pilnuje i myślę, że wróci pokazując swoje wdzięki w lepszych okolicznościach przyrody.
Koło karmnika zrobił dobrą robotę, kosy i sporo dzwońców przeniosło się na drugą stronę domu gdzie też je dokarmiam a przy karmniku zrobiło się luźniej… łatwiej teraz fotografować.
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://zbysior1601.fm.interia.pl/krogulec3.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://zbysior1601.fm.interia.pl/krogulec4.jpg)
no prosze jaki ładny model :D na dwojce fajnie usiadl :D:D wiedzialem ze go pokazesz predzej czy pozniej :)
tak sie spytam... mi sie wydaje czy lekko szumia Twoje zdjecia? (chodzi mi ogolnie, nie tylko o te tutaj... juz wczesniej sie nad tym tez zastanawialem)
pozdrawiam!! :)
no prosze jaki ładny model :D na dwojce fajnie usiadl :D:D wiedzialem ze go pokazesz predzej czy pozniej :)
tak sie spytam... mi sie wydaje czy lekko szumia Twoje zdjecia? (chodzi mi ogolnie, nie tylko o te tutaj... juz wczesniej sie nad tym tez zastanawialem)
pozdrawiam!! :)
Może w obróbce coś źle robię, np. przy ostrzeniu… popracuje nad tym.
Sam to zauważyłem i chyba z lenistwa nie wziąłem się za to.
mikolaj15
02-02-2010, 22:32
2 sliczna ale to nie pierwsze Twoje focenie gdzie widac jak by je polakierowal z brokatem. d700 nie daje sobie rady przy wysokim ISO.
wlasnie ze d700 daje rady i to konkretnie z wysokim iso :D tylko ze jak sie czasem grzebie w obrobce w czyms to i z iso100 wyjdzie ziarno ;p
mikolaj15
02-02-2010, 22:44
Widocznie za bardzo wyostrzone,mimo tego i tak jest sliczna fota.
2 bardzo fajna, ładnie zapozował.
no to modela masz niejako na stałe przypisanego do swojego atelier ogrodowego :) Nie odpuści, możesz być tego pewien. Okazja do zdjęć z udziałem lepszego światła i miejscówki z pewnością wkrótce się nadarzy :)
Dwójka fajna.
No widzę, że te dynamiczne będą lada chwila ;-)
Na tych zdjęciach wszystko było nie tak, musiałem je sporo rozjaśniać i stąd tak wyszło, potem podostrzyłem rozjaśnione zdjęcie i inny efekt nie mógł wyjść, jakbym nie rozjaśnił to nawet piórek by nie było widać, jak bym nie podostrzył toby było mydełko a tak to tylko szumi. Normalnie takie foty idą do kosza, tutaj szkoda mi było okazu, na obu miejscach siedział po jakieś 15 sekund, więc nie dał mi szans na kombinowanie z puszką.
2 bardzo ładna:) model ustawił się wspaniale!
NO TO MASZ SWOJEGO KROGULCA, NA 2 ŁADNIE POZUJE, MAM DAĆ KAWAŁEK PŁOTU :mrgreen::mrgreen:
Nikonozaur
03-02-2010, 04:55
Piękna dwójeczka, jest groza w oku.
borregaard
03-02-2010, 08:13
Może i jeszcze nie wsio perfekt,ale jest,masz go....Fajnie na dwójce...:-D
musisz tylko szybko w nowy plot zainwestować :mrgreen: i będzie rewelacyjnie, co do 2 spróbuj ten słupek jakoś "poszarpać" wtedy będzie jeszcze lepszy efekt
co do samych zdjęć jak pisali poprzednicy nad jakością da się jeszcze popracować, mi osobiście podobają się bardzo, że o samym modelu nie wspomnę, i z niecierpliwością czekam na następne bo model przedni a i zdjęcia też super
ps. ja wczoraj skrzyknąłem znajomych i przenieśliśmy moją leśną budę w inne miejsce, musiało to zabawnie wyglądać :mrgreen: , liczę na lepsze światło i tło. tylko w prognozie u mnie brak słońca do końca tygodnia i odwilż, w ciągu dnia 0, +1 i straszna ciapa się robi
no to modela masz niejako na stałe przypisanego do swojego atelier ogrodowego :) Nie odpuści, możesz być tego pewien. Okazja do zdjęć z udziałem lepszego światła i miejscówki z pewnością wkrótce się nadarzy :)
Masz rację Waldku znowu przyleciał, właśnie go obserwowałem, teraz znam jego marszrutę, najpierw siada na słupku od siatki później przeskakuje na tą belkę z drugiego zdjęcia ( to belka dla dzięcioła udająca drzewo i dobre tło ma niżej tam gdzie dzięcioł wydłubuje słoninę z wywierconych dziur ) z tej belki wskakuje właśnie tam gdzie chcę, na patol z brzozy i to jest to.
Za wcześnie zacząłem pstrykać i się może nie tyle spłoszył, co na wszelki wypadek odleciał, teraz wyczekam aż siądzie na brzózce, zdjęcie musi wyjść, na tym badylu można robić nawet jak słońce jest całkiem przesłonięte chmurami.
Potwierdzam za wld - będzie "zaglądał". Uparty jest..
Piękny samczyk, wybornie, teraz tylko czekać aż usiądzie Ci na jakimś ładnym miejscu
Przeszkadza tylko ta siatka na jedynce, ale pozy ptaszków na oby dwóch kadrach bardzo ładnie uchwycone. :) Jeśli chodzi o obróbkę: kolory przyjemne w odbiorze, może jedynie troszkę zdjęcia przeostrzone.
Jednak widzę, że muszę dokupić konwerter x2.
Pięknie pokazany
:)
Piękne foty Zbysiorze! Właśnie przed chwilą podobny delikwent przeszedł lotem koszącym nad jabłonką z moim karmnikiem. Drobnica rozpierzchła się jak po eksplozji laski dynamitu. Siadł sobie ze 300m na wysokiej topoli i patrzył przez dobre 20 min.
Piękne foty Zbysiorze! Właśnie przed chwilą podobny delikwent przeszedł lotem koszącym nad jabłonką z moim karmnikiem. Drobnica rozpierzchła się jak po eksplozji laski dynamitu. Siadł sobie ze 300m na wysokiej topoli i patrzył przez dobre 20 min.
Dzisiaj u mnie tego delikwenta dwie sójki pogoniły z drzewa... obserwował karmnik, sójki się wkurzyły, że spokojnie nie mogą jeść poleciały na drzewo i dotąd go prześladowały aż uciekł.