PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] bazant - kura

lortek
30-01-2010, 18:19
Witam

bede szczery ;p ...z radoscią pokazuje Wam to zdjecie bo jak dotad to moje najlepsze :) oj długo "rozpracowywałem" ten gatunek :) mam nadzieje ze jeszcze bede mial okazje i zamieszcze wiecej zdjec tego pieknego ptaka :) w chwili obecnej jestem tak pozytywnie nastawiony ze zaden zły komentarz mnie nie zniecheci do dalszych prób fotografowania :) wiec morzecie być szczerzy :) oczywiscie zachecam do komentarzy... co zle, co dobrze, co zmienic, co zostawic :)
aha... 100% kadru :twisted:
pozdrawiam!

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img532.imageshack.us/img532/641/dsc0156nf1.jpg)

pol_t
30-01-2010, 18:38
długo "rozpracowywałem" ten gatunek

możesz napisać coś więcej na ten temat

fajna kura, bardzo fajne zdjęcie

lortek
30-01-2010, 18:51
po prostu wiele razy probowalem podchodzic oczywiscie bezowocnie.... z kryjówek to zawsze mi uciekały dosłownie sprzed nosa... usilowalem sypac pokarm ale tez nie byly zainteresowane.... wogole ciezko bylo sypać gdyz za malo czasu mialem zeby sie tym zajmowac... a ptaki poprostu mialy swoje zrodla pokarmu i nie szukaly w sumie... az znalazlem miejsce gdzie starszy mezczyzna karmi te ptaki.... no i w ruch karimata i zwykle przescieradlo :twisted: i oto efekt :) oczywiscie bede probowal dalej :)
pozdro

mycza
30-01-2010, 19:10
Kurka bdb moim zdaniem, fajne kolory i fajne miałeś światło.

pol_t
30-01-2010, 19:21
i w ruch karimata i zwykle przescieradlo :twisted:

to lubię, przecież zdjęcie to mała część sekundy z często kilku godzinnej zasiadki, podchodów, a często o wiele dłuższych przygotowań

Zbysior
30-01-2010, 19:28
Chciałoby się krytykować, ale się nie da, bardzo ładna fota:).

borregaard
30-01-2010, 20:01
Bardzo fajna kura...:-D
Następną dawaj z podwoziem.....:mrgreen:

Henry
30-01-2010, 23:53
Wszystko fajnie gratuluję samozaparcia, tak trzymaj, ale brakuje mi trochę ostrości na głowie kurki. Lortek zobaczysz bażanty są łatwe do focenia. Pozdrawiam

sprocket
30-01-2010, 23:58
Gratulacje, brakuje troche ostrosci na glowie ale wiosna przed toba :)

tbogdanowicz
31-01-2010, 09:37
Bażanty są bardzo fotogeniczne tylko czasem za chorobę nie można ich trafić na ładnym tle albo są blisko krzaczorów z którymi się zlewają, albo jedynie wychylają się spomiędzy skib ziemi... Tobie się nawet udało.
Ale - ostrość za bardzo na tylną cześć ciała i trochę za ciasno - wyobraź sobie że ona (w końcu to kura) miała pod śniegiem nogi. Ty je uciąłeś ;).

tomek61
31-01-2010, 11:20
"Kura na śniegu" bardzo ładnie pokazana.Spokojne tło fajne światełko.Troszkę jak dla mnie za jasno i ostrość uciekła z głowy.Gratuluję zacięcia i czekam na kolejne foty.
Pozdrawiam

lortek
31-01-2010, 14:08
dzieki wszystkim za komentarze :) faktycznie ostrosci na glowie troche brakuje :) postaram sie to naprawic, mam nadzieje ze sie uda :)
pozdrawiam