PDA

Zobacz pełną wersję : Eizo ColorEdge CG222W

tiguar
24-01-2010, 13:15
Czy ktoś ma już jakieś doświadczenia z tym monitorem? Jestem tuż przed zakupem, na sam monitor chcę przeznaczyć max 5 tys. Przeznaczenie: grafika + dtp, fotografia... obróbka video... w takiej kolejności. 22 cale raczej mi wystarczą - wolę mniejszą przekątną ale wyższą jakość. Jaki kalibrator byłby najrozsądniejszy? Alternatywny monitor? pracuję na platformie pc.

Czornyj
24-01-2010, 13:19
Ew. alternatywą dla CG222W jest nowy SX2262W - panel ma wyższą rozdzielczość i jest sprzętowo oparty o rozwiązania serii CG, nie ma jedynie pełnej, sprzętowej kalibracji. Innym rozwiązaniem jest NEC 2690WUXi2, ale tu trzeba trochę kombinować, bo profiler dla tego monitora (SpectraviewII) jest dostępny tylko w US. Ciekawie się również zapowiadają nowe panele NEC serii PA, ale to dopiero w marcu.
Najrozsądniejszym kalibratorem dla tego panelu będzie ColorMunki wsparte oprogramowniem ArgyllCMS.

tiguar
24-01-2010, 13:44
Tego monitora nie ma jeszcze w oficjalnej ofercie eizo, ale chyba wolę linię colorEdge niż flexiScan. Co sądzisz o oprogramowaniu color navigator, które jest dostarczane razem z monitorem?

Czornyj
24-01-2010, 13:51
ColorNavigator ma wszystko, co powinien mieć i jest skuteczny - nie jest może tak rozbudowany, jak basICColor, ale robi co ma robić. Współpracuje z ColorMunki, co stanowi spory atut.