Zobacz pełną wersję : crumpler
Czy ktos z Was uzywa ktoregos z modeli tej firmy, ktora pomiesci laptopa (12") i dwie duze puszki z gripem? Czy w ogole crumpler ma taki model?
Jesli tak prosze o nazwe i ewentualnie zdanie komentarza czy warto sie zaprzyjaznic z ta firma...
Dziekuje.
Ja używam torby ( model dokładnie sprawdze w domu ) , wchodzi mi tam 13" Mac , a ze sprzętu foto na styk D2x + N70-200VR i D300s ( ALE BEZ GRIPA ) z N17-55 pomiędzy obiektywami mam upchaną SB-800 i S8mm.
Ogólnie polecam, torba pakowna i wizualnie taka "nie foto".
o takie cos wlasnie mi chodzi... bede bardzo wdzieczny za podanie nazwy...
wszystko siedzi w miare stabilnie?
Model : Fourninety Daily (L) , wszystko leży super, sztywno nic nie lata nie ma luzów - grube sztywne ścianki.
Co prawda torba wykonana trochę inaczej niż Lowepro ( niestety na minus dla Crumpler'a ). Plecak który miałem Crumpler'a przemakał na deszczu , torby nie "moczyłem". Niestety klapa górna zamykana na rzepy i 2 klipsy ( brak zamka błyskawicznego ). Wolę uprzedzić i proponuję obejrzeć torbę osobiście - jakąkolwiek , cała rodzina tych produktów jest wykonana bardzo podobnie.
Ale w sumie mimo mojego ględzenia POLECAM !!!
PS
Przypominam, że mój model mieści 1,5 profesjonalnego body ( D2x + D300 - bez gripa ).
PS2
Postaram się w najbliższym czasie wrzucić jakieś fotki, jak mój zestaw leży w torbie.
ps2 bylby niezwykle mily...
maniek750
22-01-2010, 22:45
Ja posiadam Crumpler Master Delhi 770 i miesci mi wszystko co mam napisane w mojej stopce (oprocz statywu i monopodu) + Macbooka 17" i jest jescze miejsce na jakas stalke :-) Torba jest wypasiona ;-) Zreszta mam tez plecak tej firmy i sobie chwale ;-)
maklipsowaty
23-01-2010, 03:03
korzystam z kurierki (nie pamiętam nazwy) i december quarter. Lowe pro prują się na potęgę, a z tymi crumplerami zjeździłem już kawał świata i jakoś się z nimi nie cacka. warte swojej ceny.
tylko ten december to jest mega ogromny...
maklipsowaty
23-01-2010, 11:49
A i owszem jest wielki, ale jak to u crumplera - masz bardzo gruby pas i nie czuje sie wagi tych toreb. lowepro nosi sie dużo, dużo gorzej.
Cześć,
Jakich modeli Lowepro używałeś, że piszesz o ich pruciu się na potęgę ? Pytam z czystej ciekawości bo sam od 8 lat używam tylko tej firmy i przez ten czas zmuszony byłem tylko do złożenia 1 reklamacji na suwak w plecaku. Pozdrawiam
Jeśli używasz lowepro od 8 lat to nie powinieneś mieć problemów. Jakbyś używał od roku... Ja przesiadłem się z lowepro na Katę. Nowy stealth reporter w porównaniu do starszego modelu jeśli chodzi o wykonanie i materiały jest znacznie gorszy. Może inaczej, nie wart swojej ceny. Fastpack na przykład chłonie wodę zamiast przed nią chronić, a kosztuje ponad 200 zł. Też mam crumplera na laptopa. Niezniszczalna torba, wygodna i solidnie zrobiona i do tego wygląda też fajnie
maklipsowaty
26-01-2010, 01:21
off trail2(cały się rozleciał), prius (przetarty, rozleciał się i wewnątrz popruły się kieszenie) ita torba bidorowa zapomniałem jak sie nazywa - ściera sie i najgorsze to, że klamra na pasiesama się rozpina, przez co całośc ląduje na ziemi.
coz, nie mam doswiadczenia z rozlatujacymi sie LP. zainteresowalem sie crumperem bo mam nieodparte wrazenie, ze latwosc dostepu do sprzetu jest znacznie lepsza przez klape taka jak w crumper niz taka jak np w seri Nova LP, w ktorych trzeba otwierac klape do siebie i nie ma z nia co zrobic przy toribe powieszonej na ramieniu...
Hmm... Zanim wybrałem torbę na moją obecną stopkę obmacałem wszystko, co ciekawego na rynku i
muszę stwierdzić, że nic nie równało się zarówno jakością wykonania, jak i szybkością dostępu do sprzętu
do Lowepro Stealth Reporter (na tej półce cenowej). Zakupiłem D550 AW.
i wszystko Ci sie zmiescilo w d550?