Zobacz pełną wersję : Grip do dziadka ?
camilvein
12-01-2010, 20:39
Witam
Mam pytanko możecie mi poradzić jakiegoś gripa do Nikona D50 (dziadka co prawda na którym fotografuje od ponad 5 lat - ale to dobry sprzęcior - choć puszka już stara i matryca bardzo mała jednakże nie stać mnie póki co na lepszy bo wziąłem się bardziej za zbieranie szklarnii) ale gdybyście mogli coś poradzić odnośnie gripa to czekam na wasze propozycje.
Pozdrawiam
camilvein
ja używam do swojego D50 gripa firmy Delta, którego taraz można kupić za grosze.Nie ma on przycisku pionowego wyzwalania migawki.Kupiłem go z myślą poprawienia ergonomii i czyni to bdb.
camilvein
12-01-2010, 21:09
mmfoto właśnie na ergonomii mi zależy, choć nie ukrywam przycisk by się też przydał
WujekJoe
12-01-2010, 21:48
Niecałe 2 stówki na allegro, większość gripów tak mniej więcej chodzi na allegro
Ze spustem migawki :)
http://www.allegro.pl/item878474395_nikon_d50_battery_pack_ze_spustem_mi gawki.html
miron19j
13-01-2010, 00:13
ja używam do swojego D50 gripa firmy Delta,
miałem dwa takie. Pierwszego zareklamowałem, bo były problemy ze współpracą grip-body. Foto-tip wymienił na nowy, po jakimś czasie znowu to samo. W końcu wylądował w dolnej szufladzie. Chociaż muszę przyznać, że fotografowało mi się dużo wygodniej.
Na temat gripa Delty było kilka, jeżeli nie kilkanaście wątków na forum, poszukaj.
Pawcio1201
13-01-2010, 00:28
Też mam Delte do swojego d50
U mnie ten spust działa kiedy chce,np.zadziała raz na 5 wciśnięc
Ale z gripem aparat jest wygodniejszy
sprocket
13-01-2010, 01:27
"Grip do dziadka?" pasuje jak babka ;) , na serio i na powaznie zadam pytanie poco, D50 najlepiej funkcjonuje wlasnie bez jakichkolwiek doczepiaczy bo atutem jego jest wlasnie rozmiar a i nic wiecej tym nie osiagniesz tylko rozmiar, jak chwytu ci brakuje zbieraj na D300.