Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Grip do dziadka ?

Witam

Mam pytanko możecie mi poradzić jakiegoś gripa do Nikona D50 (dziadka co prawda na którym fotografuje od ponad 5 lat - ale to dobry sprzęcior - choć puszka już stara i matryca bardzo mała jednakże nie stać mnie póki co na lepszy bo wziąłem się bardziej za zbieranie szklarnii) ale gdybyście mogli coś poradzić odnośnie gripa to czekam na wasze propozycje.

Pozdrawiam

camilvein
    Moje zdjęcia to tylko mały wycinek tego czym jestem a zarazem jedyna część tego co po mnie pozostanie.

Domyślnie

ja używam do swojego D50 gripa firmy Delta, którego taraz można kupić za grosze.Nie ma on przycisku pionowego wyzwalania migawki.Kupiłem go z myślą poprawienia ergonomii i czyni to bdb.

Domyślnie

mmfoto właśnie na ergonomii mi zależy, choć nie ukrywam przycisk by się też przydał
    Moje zdjęcia to tylko mały wycinek tego czym jestem a zarazem jedyna część tego co po mnie pozostanie.

Domyślnie

Niecałe 2 stówki na allegro, większość gripów tak mniej więcej chodzi na allegro
    Ze spustem migawki
    http://www.allegro.pl/item878474395_...m_migawki.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmfoto Zobacz posta
    ja używam do swojego D50 gripa firmy Delta,
    miałem dwa takie. Pierwszego zareklamowałem, bo były problemy ze współpracą grip-body. Foto-tip wymienił na nowy, po jakimś czasie znowu to samo. W końcu wylądował w dolnej szufladzie. Chociaż muszę przyznać, że fotografowało mi się dużo wygodniej.
    Na temat gripa Delty było kilka, jeżeli nie kilkanaście wątków na forum, poszukaj.

Domyślnie

Też mam Delte do swojego d50
    U mnie ten spust działa kiedy chce,np.zadziała raz na 5 wciśnięc
    Ale z gripem aparat jest wygodniejszy
    Ostatnio edytowane przez Pawcio1201 ; 13-01-2010 o 00:34

Domyślnie

"Grip do dziadka?" pasuje jak babka , na serio i na powaznie zadam pytanie poco, D50 najlepiej funkcjonuje wlasnie bez jakichkolwiek doczepiaczy bo atutem jego jest wlasnie rozmiar a i nic wiecej tym nie osiagniesz tylko rozmiar, jak chwytu ci brakuje zbieraj na D300.
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Uprawnienia umieszczania postów