PDA

Zobacz pełną wersję : Fotoblog z Islandii

robinhood
12-01-2010, 00:30
Witam,
Nie wiem czy to odpowiedni dział, ale nie znalazłem lepszego ;)
Od końca grudnia jestem na Islandii w ramach wymiany studenckiej. Islandia jak wszyscy wiemy jest przepięknym krajem, więc mam całkiem sporo okazji do fotografowania. Założyłem więc fotobloga, zapraszam do oglądania i komentowania:

http://ice-land.tumblr.com/

Jako, że to forum foto to dodam, że większość zdjęć jest z Sigmy 10-20, Nikkora 50 1.8 i Tamrona 55-200. Mam jeszcze Nikkora 18-70, ale chyba tylko raz go zapiąłem ;)

No i Nikon D90 którego kupiłem w ostatniej chwili przed wyjazdem za ostatnie zaskórniaki i jestem bardzo zadowolony z tej dezycji. Znacznie lepiej się nim foci niż D70.

Pozdrawiam i zapraszam do komentowania.

microbot
12-01-2010, 20:26
Witam,
zdjęcia bardzo mi się podobają - szczególnie szerokie ujęcia z Sigmy - to zacne szkiełko do landszaftów.
Zazdroszę bliskości tylu wspaniałych widoków.
Życzę kolejnych udanych zdjęć.

koziak
12-01-2010, 20:34
Bardzo fajne zdjęcia, zachęcają do odwiedzin. Już sobie zrobiłem subskrybcję Twojego blożka.

chaos
16-01-2010, 18:43
bardzo się mi podoba, również dodaję do ulubionych, nawet do linków na moim www

Kappa
25-01-2010, 18:00
zacne zdjecia:) przyłaczam sie do odwiedzajacych

Cosnek
26-01-2010, 00:43
Mowisz wymiana studencka? Rewelacja tez planuje w nastepnym roku a myslalem o Holandii z wiadomych powodow:) Ale Islandia to strzal w10! Nie chce byc wscipski ale co studiujesz?
Relacja ciekawa, oddaje piekno krainy. Moge sobie tylko wyobrazic jak te panoramy wygladaja w formacie powiedzmy A1.
Pzdr

szymkowsky
26-01-2010, 00:56
Bardzo fajne zdjęcia, zazdroszczę oka. W moim przypadku zbieranie tylu udanych kadrów trwałoby przynajmniej miesiącami:)

robinhood
26-01-2010, 11:40
Dziękuje za wszystkie opinie, cieszę się że się podoba ;)

@cosnek: Studiuję Informatykę na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie, jest to jedyna uczelnia z Polski która ma wymianę z University of Bifrost w Islandii, ale inne uczelnie w Polsce mają wymiany z University of Iceland (w Reykjaviku) i Reykjavik University (jak sama nazwa wskazuje tez w Reykjaviku). Jeśli chcesz wiedzieć coś więcej to pytaj.

Pozdrawiam