Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dwa drzewa
Al Koholik
11-01-2010, 18:09
Zdjęcie to kiełkowało w mojej głowie od 2-3 lat, ale nigdy w to miejsce nie było mi po drodze. Nie wyszło tak jakbym sobie tego życzył ale cóż pogoda nie dopisała, a na nią wpływu nie mam.
BW w kwadracie z winietą :wink:
*
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/ruxzqjbbw9zjye1si2d.jpg)
*
Pomysl super...pieknie wpasowane w kadr ale przez pogode do mnie nie gada....!
No tak niby tak i niby nie, bo kadr jest fajny i mi sie podoba, tylko tak czuje, że za mało sie dzieje w tym zdjeciu, gdyby tak jakos bardziej dramatyczne niebo bylo - tak se myśle.
Al Koholik
11-01-2010, 18:26
No tak niby tak i niby nie, bo kadr jest fajny i mi sie podoba, tylko tak czuje, że za mało sie dzieje w tym zdjeciu, gdyby tak jakos bardziej dramatyczne niebo bylo - tak se myśle.
Nieba brak. Jedna wielka, szara breja na niebie... :(
grudzinsky
11-01-2010, 18:29
ja bym chyba mocniej kontrastem pociagnal ;)
kadr ladnie skomponowany!
Nieba brak. Jedna wielka, szara breja na niebie... :(
No to widać, jasne, że nie miales na to wpływu, ale moze warto wrocic tam kiedy niebo ładnie zagra, aha i nie jestem pewien czy bez śniegu nie byłoby lepiej, może podłoga tam jest ciekawsza wiosną, bez tej białej czapy.
Al Koholik
11-01-2010, 18:37
Kiedyś się zmuszę i specjalnie pojadę zrobić to zdjęcie, a nie jak dziś "przy okazji" - szkoda ze to 100km w jedną stronę... :(
Pablo 77
11-01-2010, 18:49
szkoda ze to 100km w jedną stronę... :(
Moim zdaniem warto,ale oby Ci pogoda zagrała:)
Jest ładnie i tak.
do mnie gada w takiej właśnie formie...widze warunki jakie były i przez ten pryzmat oceniam, a nie przez to jakie mogłyby być...wykorzystałeś je bardzo dobrze! :)
Nikonozaur
11-01-2010, 20:47
A mi się podoba tak jak jest, winieta, do której mam stosunek co najwyżej obojętny, doskonale zastąpiła brak cud-nieba. :-D
BW w kwadracie z winietą :wink:
Dobrze, że napisałeś, ciężko by było to rozkminić... :mrgreen:
...widze warunki jakie były i przez ten pryzmat oceniam, a nie przez to jakie mogłyby być...wykorzystałeś je bardzo dobrze! :)
Oby więcej osób tu na forum w ten sposób rozumowało :) I do mnie przemawia to zdjęcie w takiej postaci jakiej jest, bardzo podoba mi się kadr.
Pozdrawiam.
mi tez sie podoba , jest pokazane jak Ty to widziales i takie warunki miales a nie inne w danej chwili i pokazales to ladnie
Kiedys czytalem .... ze nie sztuka jest zrobic zdjecie w dobrych warunkach ale sztuka jest zrobic w zlych i pokazac to tak zeby widza zaciekawilo
mi sie podoba ale ja to ja
mi tez sie podoba , jest pokazane jak Ty to widziales i takie warunki miales a nie inne w danej chwili i pokazales to ladnie
Kiedys czytalem .... ze nie sztuka jest zrobic zdjecie w dobrych warunkach ale sztuka jest zrobic w zlych i pokazac to tak zeby widza zaciekawilo
mi sie podoba ale ja to ja
I o to właśnie chodzi.
Ładnie się odpychają, co z tego jak pewnie zrośnięte korzeniami :mrgreen:.
Dobrze wypatrzone :).
Patrząc na zdjęcie uwagę i tak przyciąga kadr a nie jakość zdjęcia.
ostrytux
12-01-2010, 00:05
Dobre.
Zimowa wersja jest wporzo :D Jednak poczekam cierpliwie na letnią/jesienną ;)
borregaard
12-01-2010, 09:28
Drzewa znalazłeś b. fajnie.Może popróbować to w bardziej mrocznym klimacie...? Winietka skiepściła, deko ,przejścia...
Mi tam się bardzo podoba, ładnie kadr złożony, a pogoda... no cóż, była jaka była ale dzięki temu, że zdjęcie jest w B&W całość nabiera ciekawego klimatu, który bardzo do mnie trafia :-)
Tańczące drzewa ..jakoś tak skojarzyłem ;) ciekawa praca
wojtek6308
12-01-2010, 21:28
Ładne drzewka, ... to i ładnie pokazane :)
Al Koholik
12-01-2010, 23:14
Ale się temat rozrósł :) Cieszy do bardzo. Dzięki wszystkim za odwiedziny.