Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Przed...
GUINNESSts
05-01-2010, 02:27
...świtem? Widac? Czy moze jednak nie;):):)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/24u8cuwlljvb8it8e88.jpg)
No dla mnie bomba!
Dla mnie też :) Dobre, dobre.
GUINNESSts
05-01-2010, 02:39
No dla mnie bomba!
Postanowilem nie ingerowac zbytnio w obrobke. Pokazac jak bylo. Niestety musialem usunac troche szumu. Nie wiem dlaczemu. Iso 200; f/8 a jednak. Jedyny plus to to, ze z lapy:)
martinez
05-01-2010, 03:09
Piękne! Robi wrażenie :)
Postanowilem nie ingerowac zbytnio w obrobke. Pokazac jak bylo. Niestety musialem usunac troche szumu. Nie wiem dlaczemu. Iso 200; f/8 a jednak. Jedyny plus to to, ze z lapy:)
No i bardzo dobrze bo z twoja obrobka to jest krotka historia......bylo slabo (poczatki), potem lepiej, potem swietnie a potem wpadles w dziwna technike rozjasniania i kontrastowania.......na szczesie widze ze wracasz do techniki "swietnie":) a zaszumilo bo warunki byly nieciekawe....poza tym widze ze swiatlo bylo dosc mocne i NEF pewnie jest dosc ciemny.....wiec szum wyszedl przy rozjasnianiu.....calkiem ladnie sobie poradziles;)
Świetne!
Kolorki, nastrój, wszystko
...świtem? Widac? Czy moze jednak nie
.. widać, widać, ..... dobre zdjęcie
Fajnie to wyszło. IMO bardzo naturalnie w porównaniu do Twoich poprzednich prac (nie żeby tamte były gorsze - po prostu inne). Widać tą delikatniejszą obróbkę o której pisałeś.
Podoba mi się jak pokazałeś świt (jak mówisz, że to świt to chyba świt) w tych pięknych okolicznościach przyrody i niepowtarzalnej...:-D.
malasana
05-01-2010, 10:39
Swietna woda i swiatlo, piekne.
Ładnie zrobione i podane :) piękne kolorki
W duzym formacie mi sie widzi. Dobra fotografia.
No dla mnie bomba!
Krótko i na temat :D
Bdb to pokazałeś, a że bardzo lubię kadry robione o tej porze dnia, to tym bardziej jestem na YES!
P.S. Pewnie masz coś jeszcze w zanadrzu :D Czekam na kolejne...
Ramka za biala :D Odciaga troche wzrok i trudno sie skupic. A klimacik przedni Panie, przedni
wojtek6308
05-01-2010, 14:08
Ładnie panie, ... nawet bardzo :)
bardzo mi sie podoba ta fotografia
Nikonozaur
05-01-2010, 15:50
Przed...? Przednio! :-D
krzysztofz24
05-01-2010, 16:52
Ladny kadr i delikatne swiatlo ,podoba sie ,gr.
Marek-frotka
05-01-2010, 17:37
Kawał dobrej roboty , a raczej zdjęcia. :)
pozdrawiam
Marcin T
05-01-2010, 17:44
Bardzo dobra praca.
ostrytux
05-01-2010, 18:58
Uwielbiam takie światło :mrgreen: pięknie się dzieje - bardzo udana fotografia.
Zapytam przewrotnie - masz może coś z dłuższej ogniskowej z tego mordoru :twisted: ?
GUINNESSts
05-01-2010, 19:35
Uwielbiam takie światło :mrgreen: pięknie się dzieje - bardzo udana fotografia.
Zapytam przewrotnie - masz może coś z dłuższej ogniskowej z tego mordoru :twisted: ?
Niestety nie:( Tylko pion kilka minut pozniej. Tez calkiem calkiem;) (skromnosc moja...;)
Wybralem sie wczesnie w poszukiwaniu swiatla w innym miejscu. Po drodze zastalem to a pozniej juz nic.
Dziekujac Wam za opinie podziele sie przezyciami tego poranka.
Otoz za plecami tego kadru jest las. (Ross Island - Killarney) Las pelen stawow i oczek wodnych gesto porosniety rodondrenami i starodrzewiem oplecionym gesto wiciorosla.
Przebywanie tam po zmroku zarezerwowane jest tylko dla odwaznych. Plan Wladcy Pierscieni w pelnym wymiarze.
Z kolei tego poranka te stawy i oczka zaczely tak potwornie krzyczec pekajacym na nich lodem, ze oniemialem z zachytu i zapomnialem o aparacie;)
Za to wlasnie cenie sobie najbardziej moje hobby. Za mozliwosc i chec bytowania w takich czy innych miejscach.
Sorry za przedluzanie i rozpiskę;) Ale ciagle jestem pod wrazeniem tych odglosow patrzac na te fotke:)
Otoz za plecami tego kadru jest las. (Ross Island - Killarney) Las pelen stawow i oczek wodnych gesto porosniety rodondrenami i starodrzewiem oplecionym gesto wiciorosla.
Musisz kiedys nam pokazać, bo ja musze wreszcie zrobic jakies dobre zdjecie lasu... :P
GUINNESSts
05-01-2010, 19:43
Musisz kiedys nam pokazać, bo ja musze wreszcie zrobic jakies dobre zdjecie lasu... :P
Koniecznie!!! Kiedys zrobiles zarabiaste. A ja wlasnie tego nie potrafie:(
Sebastianito
05-01-2010, 22:18
ja ci sie zrzuce na statyw!
Ja bym lekko przekadrował żeby było więcej góry i mniej dołu.
Co nie oznacza że tak jest źle :)
Pablo 77
06-01-2010, 00:50
Ooooo to jest dobre:)