Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Sweet Wampire
Proszę o krytykę.
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img683.imageshack.us/i/2plus.jpg/)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img97.imageshack.us/i/wamw.jpg/)
wiesz co... jedynka jeszcze ujdzie
ale dwojke to bym szybko usunal...
i kadr i swiatlo.... wszystko zle
jacek.gold
02-01-2010, 23:42
fakt
1 fajna zmysłowa a 2 fatalna
Zła, fatalna, bo? Mi się ona bardzo podoba... Ma być charakterystyczna. Nie potrafię dostrzeć tego złego, chyba, że mój laptop tak bardzo mnie okłamuje...
velaskez
03-01-2010, 00:12
Dla mnie też 2 taka sobie. Spójrz na te cienie na skórze i w jaki sposób odbija się od niej światło. Skóra nie wydaje się gładka.
Z kolei jedynka, może jestem ślepy, albo potrzebuję okularów, ale nie widzę tu ostrości.
missbizarre
03-01-2010, 01:33
Zła, fatalna, bo? Mi się ona bardzo podoba... Ma być charakterystyczna. Nie potrafię dostrzeć tego złego, chyba, że mój laptop tak bardzo mnie okłamuje...
bo modelka wygląda jak denatka... bardziej dosadnie nie potrafię
piękna kobieta z niej co widać na 1, a na 2 ta koszmarnie sina cera, wyeksponowane nierówności skóry, no nie jest fajnie - serio
Darkness87
03-01-2010, 16:07
do zdjec zaraz sie wypowiem ale najpierw do uzydkownikow : co was tak nachodzi na ta gladka piekna wypieszczona skóre bez zadnych niedoskonalosci ? pokażcie mi chociaz 1 kobiete ktora urodzila sie taka ? kurde wszyscy teraz tylko zrob zdjecie i wez twarz i wymaluj przrob i wogole :) bdzie jak z gazety ? :D kurde jak dla mnie zdjecie ktore pokazuje skóre ktora ma jakies niedosknalosci jest ok poniewaz oddaje to co jest naprawde. 1 jest bardzo fajne 2 jest ok troche swiatla bym dodal :)
Dzięki Darkness87. Czyli jednak może się podobać! Chciałam napisać to samo, że mogłam dać jej oliwkową opaleniznę i blura, ale nie chciałam. Konwencja była inna. Cerę dziewczyna miała i tak śliczną, bo nie tknęłam jej nic a nic obróbką. A specjalnie nie korygowałam tych minimalnych cieni, bo...
...Missbizarre więc osięgnęłam zamierzony efekt. Wampir czyli inaczej Zimny Człowiek! Człowiek o nienatruralnej badości cery z magnetyzującym spojrzeniem, z sińcami pod oczami, ale nadal piękny.
Wydaje mi się, że nie zrozumieliście konwencji niestety. Do tej pory dzielnie znosiłam krytykę, ale tego zdjęcia będę bronić! Może trafią się tutaj miłośnicy wampirzej sagi, którzy spojrzą inaczej na to zdjęcie i nie będą go porównywać z barbie plastikiem...
1 jest za duża: zdjęcie po obróbce zmniejszasz do rozmiarów max: 1024px - szerokości i max: - 760px wysokości, wysokość max 760px!!!
Podba mi się 1 , kolor + modelka, extra
Jedyneczka jest fajna. Miła w odbiorze.
Naprawdę podoba mi się 2.
Jedynce poświęciłem 1,37 sekundy, dwójce natomiast dużo więcej. Wymyśliłaś sobie temat i zrealizowałaś go moim zdaniem dobrze.
Rozbawiły mnie komentarze użytkowników, który najwyraźniej nie zauważyli tytułu i mieli krytyczne uwagi odnośnie użytego oświetlenia oraz braku obróbki.
Rozbawiły mnie komentarze użytkowników, który najwyraźniej nie zauważyli tytułu i mieli krytyczne uwagi odnośnie użytego oświetlenia oraz braku obróbki.
tytuł jak tytuł, a to chyba normalne że tu niektórzy chcą coś doradzić.
spodziewałam się czegoś innego po tym tytule, jeśli już o tym mowa. a tak swoją drogą to na 2. strasznie rażą usta i ramiączka, aż paczeć się nie da...
(...)Wydaje mi się, że nie zrozumieliście konwencji niestety. Do tej pory dzielnie znosiłam krytykę, ale tego zdjęcia będę bronić! Może trafią się tutaj miłośnicy wampirzej sagi, którzy spojrzą inaczej na to zdjęcie i nie będą go porównywać z barbie plastikiem...
No to klops, ja też nie zrozumiałem konwencji na #2. Idę poczytać o prawdziwej sztuce ;)
Co do wampirzej sagi... chętnie bym zobaczył dobrą stylizację, ekspresję na twarzy i ciekawe wykonanie (dobre oświetlenie). Tutaj tego nie widzę niestety. Gdyby nie tytuł nigdy bym nie pomyślał nawet o wampirzycy :(
Zdjęcia oczywiście możesz bronić, nawet powinnaś, ale nie ma co się od razu wypinać na wszystkich za to, że nie słodzą... Za jakiś czas wrócisz to tej fotki na chłodno i zobaczysz, że ludziska dobrze podpowiadają ;)
Pozdr!
Kraftsman
06-01-2010, 15:41
Jeśli miał być to klimat wampira albo wampa, to należało tę konwencję zastosować konsekwentnie i starannie. Można było pójść w stylistykę Zmierzchu, Wywiadu z wampirem albo starszych czarno-białych konwencji typu noir. Samo ubladoszarzenie skóry i czerwone usta, to za mało. Zwłaszcza, że niektóre elementy mogą kłócić się z konwencją świata wampirów, np. rzewnoromantyczna poza na jedynce, czy oparcie kanapy na dwójce.
I więcej otwartości na krytykę życzę :-)
ani sweet ani łampajer...imo takie se...na pierwszy rzut oka nie ma w tych zdjeciach nic co by mnie powalilo ani nawet zainteresowalo
Pierwsze - "tak", z tym ze GO moim znaniem powinno być bardziej na twarzy mniej na włosach.
Drugie - światło do poprawy.