PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Sensual Nat ....

Czarodziej
20-12-2009, 23:38
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/12/2qxqrl3-1.jpg
źródło (http://i47.tinypic.com/2qxqrl3.jpg)...Natalia Agnieszka..wizaz Kinga (www.nakatu.maxmodels.pl)stylizacja i pomoc Kasienka (www.katarzynaiwanowska.com)

Czarodziej
21-12-2009, 01:48
znow sie boja komentowac hehehe serio nie gryze :)

everyman
21-12-2009, 02:15
Kadr, światło i ogólna otoczka podobają mi się (tradycyjnie już trzymają poziom), tylko...
...nie podoba mi się jak współgrają kontrasty zdjęcia z teksturą. Hmm, jakby to napisać, może tak: zwróć uwagę na przykład na "czerń" włosów, w której uciekają już detale - jest ona szara, a poprzez nałożenie tekstury powstały ciemniejsze obszary od tych na samej fotografii, co wprowadza pewien dysonans i zaburza (imo) harmonię zdjęcia. Pewnie, źle opisałem to co mnie drażni, więc z innej strony: zwiększ kontrast lub zdejmij teksturę, będzie moim zdaniem lepiej.

Gundrum
21-12-2009, 08:22
Nie jestem fanem tekstur. Moim zdaniem tym razem wyszła bardziej grafika niż zdjęcie. Za to grafika bardzo dobrze zrobiona. Bardzo mi się podoba.

julievna
21-12-2009, 12:42
Bardzo bardzo zmysłowe, świetne modelki. Ale teksturę też bym zdjęła. Natomiast gratuluję ogólnego klimatu.

missbizarre
22-12-2009, 01:02
Kadr, światło i ogólna otoczka podobają mi się (tradycyjnie już trzymają poziom), tylko...
...nie podoba mi się jak współgrają kontrasty zdjęcia z teksturą. Hmm, jakby to napisać, może tak: zwróć uwagę na przykład na "czerń" włosów, w której uciekają już detale - jest ona szara, a poprzez nałożenie tekstury powstały ciemniejsze obszary od tych na samej fotografii, co wprowadza pewien dysonans i zaburza (imo) harmonię zdjęcia. Pewnie, źle opisałem to co mnie drażni, więc z innej strony: zwiększ kontrast lub zdejmij teksturę, będzie moim zdaniem lepiej.

ja oczywiście uwielbiam Twoje zdjęcia, a Krzysia nie słuchaj on zawsze przed świętami taki upierdliwy, boi się Mikołaja... :D

everyman
22-12-2009, 01:27
Nie rób już ze mnie takiego złego...
...kadry Czarodzieja też uwielbiam (i ten kompozycyjnie jest bdb), ale jeszcze bardziej uwielbiam szukać dziury w całym. Ot trzeba się przyzwyczaić i obiektywnie wypośrodkować moje marudzenie z Twoim słodzikiem. Mikołaja się nie boję tylko Rudolfa któremu dał na mnie zlecenie po tym jak nakrył mnie ze Śnieżynką. ;)

Czarodziej
22-12-2009, 01:35
:) dobrze dobrze jak sa bledy ktore mozna poprawiac to czemu nie :) czlowiek sie uczy na bledach najlepiej :) a z Mikolajem uwazaj bo ja z 6 grudnia hhahahahha

w4syl
22-12-2009, 12:00
Co tu komentować ... tu trzeba podziwiać... Praca fotografa, modelek i reszty pomocników wykonana została idealnie i zaowocowała przepiękną fotografią. Jeszcze się nigdy nie zawiodłem wchodząc do Twojego wątku.
Powiedz mi tylko ... ile zdjęć produkujesz ostatecznie po takiej sesji? Bo zwykle zabijasz jednym ...

Marek Urbanowski
22-12-2009, 17:20
Świetna fotografia..., bardzo mi się podoba:)