Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wysoko i ...
... mroźnie.
Witam po przerwie spowodowanej małym wypadem w górki.
Jedno zdjęcie na szybko (3200 m n.p.m + -19 °C).
Zapraszam do oglądania i komentowania :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=rq34fh4wvdb5qg5zq9o.jpg)
Pozdrawiam :)
Piekny widoczek!!! Ja bym ciachnął na wysokości barierki, ale to tylko moja wizja:-) Bradzo ladne zdjecie. Gdzie popelnione?
sliczna fotka :-D nic bym nie obcinał bo skróci się perspektywa
ostrytux
20-12-2009, 23:10
Ehhh – widzę że wypad się udał :) aż mocniej złapałem powietrze z tej przestrzeni.
Ja bym ciachnął na wysokości barierki, ale to tylko moja wizja:-)
... nic bym nie obcinał bo skróci się perspektywa
Jak widać każdy z nas inaczej to widzi/interpretuje :)
Ja również ciąłbym zaraz za tym ciemnym fragmentem barierki po lewej, lud dodał więcej dołu, bo tak jest trochę moim zdaniem niezdecydowanie ;)
Piekny widoczek!!! Ja bym ciachnął na wysokości barierki, ale to tylko moja wizja:-) Bradzo ladne zdjecie. Gdzie popelnione?
Było faktycznie na czym oko zawiesić. Zamiast jazdy na nartach ja biegałem z aparatem. Tylko mrozik trochę dokuczał. To praktycznie moje pierwsze zmierzenie się z górami (śnieg, silne światełko) - oczywiście fotograficzne. Zobaczymy jak wyszło :???:. Trochę kadrów na laptopie spoczywa. Po powrocie okazało się, że wszystkie, które udało mi się tam na miejscu obrobić są do poprawki. Jednak laptok to laptok :(.
A co do miejscowości to Maso Corto lub jak ktoś woli Kurzras we Włoszech. Na zdjęciu widok na Saldyr & Lagaun Spitze - 3433 m n.p.m. z Grawand 3212 m n.p.m.
Ehhh – widzę że wypad się udał :) aż mocniej złapałem powietrze z tej przestrzeni.
Jak widać każdy z nas inaczej to widzi/interpretuje :)
Ja również ciąłbym zaraz za tym ciemnym fragmentem barierki po lewej, lud dodał więcej dołu, bo tak jest trochę moim zdaniem niezdecydowanie ;)
Dokładnie o takim cięciu myslałem, ale i tak zdjecie klasa.
Było faktycznie na czym oko zawiesić. Zamiast jazdy na nartach ja biegałem z aparatem. Tylko mrozik trochę dokuczał. To praktycznie moje pierwsze zmierzenie się z górami (śnieg, silne światełko) - oczywiście fotograficzne. Zobaczymy jak wyszło :???:. Trochę kadrów na laptopie spoczywa. Po powrocie okazało się, że wszystkie, które udało mi się tam na miejscu obrobić są do poprawki. Jednak laptok to laptok :(.
A co do miejscowości to Maso Corto lub jak ktoś woli Kurzras we Włoszech. Na zdjęciu widok na Saldyr & Lagaun Spitze - 3433 m n.p.m. z Grawand 3212 m n.p.m.
Pierwsze i bardzo ładne. Dawaj więcej, widze, że seria zaczyna się bardzo dobrze:-) Dziekuje za info miejscówki:-)
GUINNESSts
20-12-2009, 23:20
Fajnie wiedziec gdzie.
Dobrze pokazane. Szkoda, ze zajac nadreptal;)
Co do kadru, to mnie ta barierka a zwlaszcza ten kawalek drewna dodaje smaczku. Moze gdyby wiecej gory to nie byloby sporu o kadr. Tam troszke ciasno. Ale to juz wymyslajac:)
..... co tam barierka, .... widok przedni, gratulacje:-D
jest bardzo dobrze , mnie się tak podoba
Swietne zdjecie.....nic nie ciac!!! Jest super!
czuc przestrzen i ten mrozik , swietne
Nikonozaur
21-12-2009, 00:30
Nic nie ciachaj, jest bardzo dobrze pod każdym względem.
Bardzo mi się podoba przedstawiona praca - w całości. :)
krzysztofz24
21-12-2009, 01:48
Wspanialy widok,zdjecie ekstra,daje sie odczuc przestrzen w tej fotce...
Marcin T
21-12-2009, 02:52
Piękne.
Czuć góry, czuć mróz na tej fotografii.
t.kasyna
21-12-2009, 11:14
Super uchwycony mroźny klimat, aż chce się wracać w góry.
Fajnie uchwycone :-) ciekaw jestem jak sprawował się sprzęt :-) wytrzymał te temperatury?
wojtek6308
21-12-2009, 14:41
Piękna zima i bardzo dobra fota :-D
Dzięki wszystkim za odwiedziny i komentarze. Padam do nóżek :mrgreen:.
... ciekaw jestem jak sprawował się sprzęt :-) wytrzymał te temperatury?
Sprawował się bez zarzutu. Muszę powiedzieć, że sam byłem mocno zdziwiony, że baterie w gripie dały radę do końca wyjazdu bez dodatkowego ładowania.
Ja obładowany zapasowymi paluszkami, a tu taka miła niespodzianka.
Jedyna kłopotliwa sprawa to różnica temperatur po wbiciu się do np. schroniska (trzeba było troszeczkę poczekać aż odtaja).
Kolejne, świetne ujęcie w Twoim wydaniu - bardzo mi się podoba ten kadr i ... i już! :D
Pablo 77
21-12-2009, 21:23
Bardzo ładnie,świetny widoczek.Dla mnie bez cięcia:)
Arthuros
21-12-2009, 22:11
uch, aż się idę ubrać, zimą zawiało a co najgorsze, przypomniało że w tym sezonie narty leżą i kwiczą ;(
borregaard
21-12-2009, 23:45
Dobre,ładny śnieg.
Zimowo, górsko, przejrzyście, przestrzennie - to się chyba full wypas nazywa :D
Jest super i zero cięć. Jest bardzo dobrze skomponowane.
I kapitalny śnieg.
Proac150
22-12-2009, 14:55
Bardzo ładna praca