Zobacz pełną wersję : Skyporty problem - pomocy
Witajcie. Nagrzałem się jak biała na święta na skyporty. Kupiłem no i musiałem wymienić lampy na sabiny - padło na sb28 i sb 28dx. No i zaczęły się schody, bo po podpięciu odbiornika pod lampę dostałem po oczach serią błysków i tak co chwilę. Dokładnie jak na chińskich wyzwalaczach :-( Zmieniłem kabelek na inny i to samo. Ostatnią rzeczą jak mi przychodzi do głowy, to słaba bateria, choć nie wiem czy to ma wpływ. Miał ktoś tak? Czy router wifi może zakłócać skyporty? Za wszelkie sugestie z góry dziękuję. :-)
Mnie udało się kilka razy wyzwolić w niekontrolowany sposób SB-26, ale miałem problem z kabelkiem. W Twoim przypadku sprawdziłbym częstotliwości pracy Skyportów (są podane w instrukcji) i routera czy się nie pokrywają. Zawsze możesz zmienić kanał pracy w Skyportach i sprawdzić czy dalej są zakłócenia.
Moim zdaniem wina leży w kabelkach w dwóch kompletach miałem ten sam problem. Po wymianie na nowe jest spokój.
A miało być tak pieknie a wyszlo jak zwykle. :-) Czy można w nich stosować normalne kabelcki pc - mini jack czy muszą być jakieś oryginalne?
Normalne pc - mini za 8-13 zł wystarczą.
Kupię i przetestuję. Zobaczymy.
fader_audio
10-12-2009, 10:14
może byż jakieś przebicie w kabelkach, ale przy kupnie dawac takie tandetne kabelki, zawsze też można wyłaczyć router i sprawdzić czy skyporty działają dobrze. Bawiłem się nimi osobiscie i chodzi to dobrze więc zdziwił mnie Twój problem. Pozdrawiam i powodzenia.
Kabelki kupione, polutowane. Wszystko śmiga na razie ok. Dzięki za rady.