Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Skyporty problem - pomocy

Witajcie. Nagrzałem się jak biała na święta na skyporty. Kupiłem no i musiałem wymienić lampy na sabiny - padło na sb28 i sb 28dx. No i zaczęły się schody, bo po podpięciu odbiornika pod lampę dostałem po oczach serią błysków i tak co chwilę. Dokładnie jak na chińskich wyzwalaczach Zmieniłem kabelek na inny i to samo. Ostatnią rzeczą jak mi przychodzi do głowy, to słaba bateria, choć nie wiem czy to ma wpływ. Miał ktoś tak? Czy router wifi może zakłócać skyporty? Za wszelkie sugestie z góry dziękuję.
    FX był i się zmył...

Domyślnie

Mnie udało się kilka razy wyzwolić w niekontrolowany sposób SB-26, ale miałem problem z kabelkiem. W Twoim przypadku sprawdziłbym częstotliwości pracy Skyportów (są podane w instrukcji) i routera czy się nie pokrywają. Zawsze możesz zmienić kanał pracy w Skyportach i sprawdzić czy dalej są zakłócenia.
    Moim zdaniem wina leży w kabelkach w dwóch kompletach miałem ten sam problem. Po wymianie na nowe jest spokój.

Domyślnie

A miało być tak pieknie a wyszlo jak zwykle. Czy można w nich stosować normalne kabelcki pc - mini jack czy muszą być jakieś oryginalne?
    FX był i się zmył...

Domyślnie

Normalne pc - mini za 8-13 zł wystarczą.

Domyślnie

Kupię i przetestuję. Zobaczymy.
    FX był i się zmył...

Domyślnie

może byż jakieś przebicie w kabelkach, ale przy kupnie dawac takie tandetne kabelki, zawsze też można wyłaczyć router i sprawdzić czy skyporty działają dobrze. Bawiłem się nimi osobiscie i chodzi to dobrze więc zdziwił mnie Twój problem. Pozdrawiam i powodzenia.
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

Kabelki kupione, polutowane. Wszystko śmiga na razie ok. Dzięki za rady.
    FX był i się zmył...

Uprawnienia umieszczania postów