PDA

Zobacz pełną wersję : Lalki mycie ;-)

Archibald
08-12-2009, 00:25
...i obiecuję już jakiś czas Was nie męczyć ;-) Generalnie chciałem pokazać drugą część zdjęć z tej samej "sesji" co w tym wątku (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=124287), tylko tym razem już bez koloru :) Jeśli macie ochotę - piszcie co poprawić :)

zojka
08-12-2009, 01:05
lalki mycie i suszenie :) ładnie tak podglądać kobiety? Barbie odarta z godności :D Z dwójki zaśmiewam się do łez!
Cudną masz córcię :)
Osobiście lubię jedynkę (za kadr po przekatnej) i dobrze ujęte skupienie małej, dwójka-już wiesz- do łez...
na blogu również jedynka i dziewiątka- lubię :)

kuman
08-12-2009, 01:26
osobiscie uważam, że to jeden z lepszych Twoich setów.jest klimat.

SADPUNK44
08-12-2009, 02:07
Pisałem Ci to już na priv, ale powtórzę publicznie: Jesteś najlepszym fotografem, jakiego znam...A jeżeli będziesz się rozwijał, z taką prędkością, jak dotychczas, to jeszcze usłyszymy o Tobie w telewizorze...serio piszę!(przepraszam, ale to moje osobiste zdanie, na temat twórczości Artiego:mrgreen: )

pozdr...;)

mrcll
08-12-2009, 03:11
no panie Arturze --- pierwszoligowo

sradek
08-12-2009, 04:02
Zdjęcia ok, liczyłem jednak na małe fotostory no i może tego mi brakuje.

Marek_L
08-12-2009, 08:20
Taki bezkolor i nie bezkolor... ;-) ale powiem szczerze, że bardziej do mnie ta tonacja zdjęć przemawia :-)

Ten set również ma klimacik jak poprzednia seria, jak to się ładnie mówi "...zdjęcia gadają..." fajnie żeś połapał te chwile gdzie Maja była zajęta swoją lalą, jest inaczej niż do tej pory u Ciebie, chyba faktycznie zaczynasz szukać swojego stylu, a to się chwali :D

Duca
08-12-2009, 10:10
To co tu zobaczyłem to zupełnie, ale to zupełnie co innego niż nam prezentowałeś dotychczas. Artur, nie zrozum mnie źle ale te fotografie mają w sobie coś upiornego, kojarzą mi się z dreszczowcami i horrorami. Ogólnie podobają mi się bardzo ale jak napisałem wyżej, jest to coś zupełnie innego.
pzdr

AlieN_dwa
08-12-2009, 15:07
Artur, dojrzewasz :) Moje gratulacje :) Fajny klimat. Moim zdaniem (nie biczujcie) do takich tematów jak zabawy dzieci nie pasuje, ale za tonacje i klimat masz u mnie piąteczkę :)

koofel
08-12-2009, 19:35
Zawsze krystalicznie czysto a teraz z szumem?
Ciekawie...ciekawie...

Archibald
08-12-2009, 22:47
Dziękuję Wam pięknie :-)

...Moim zdaniem (nie biczujcie) do takich tematów jak zabawy dzieci nie pasuje...

Na kimś muszę się uczyć :mrgreen:

Generalnie jestem bardzo zadowolony z wywołanego efektu - już od dość dawna kusiła mnie taka fotografia, no i w końcu odważyłem się wykonać krok w tę stronę :-) Oczywiście, że wygląda to w odniesieniu do moich wcześniejszych "kryształków" na horror, ale... kurczak tak mi się podoba :-) Być może za jakiś czas mi przejdzie, zobaczymy ;-)

Dzięki jeszcze raz :-)

Pozdrawiam.

kroolik
08-12-2009, 23:08
ja caly czas nie rozumiem o jakim efekcie mowicie.
Archi- "w jaką strone wykonales krok"?- bo ja na prawde nie kumam.

Archibald
08-12-2009, 23:35
To jest właśnie to Wojtku co Ci mówiłem - chcę iść w kierunku niekoniecznie czystej i lukierkowej fotografii, jak na razie sprowadziło się to do wyłączenia błyskadła i próby innego spojrzenia, oczywiście, że głównie "coś w rodzaju tego efektu" zostało nadane obróbką, jednak mam nadzieję, że faktycznie dotrze do mnie to inne spojrzenie... jakby to ująć... "ciekawsze". I tak jak Ci pisałem, ja na razie nie jestem na tym etapie gdzie sam o tym decyduję, to dopiero nauka. Będąc obytym w fotografii na Twoim poziomie faktycznie to co wydało mi się krokiem może być jeszcze nawet nie przesunięciem stopy ;) niemniej jedno wiem co uczyniłem inaczej (poza obróbką) - tym razem starałem się oddać emocje bez najmniejsze ingerencji w akcję, i w końcu selekcji nie przeprowadziłem na zasadzie "ostre, nieostre" :)

kroolik
09-12-2009, 00:21
..
Szczegoły juz na priva :)
1.Archi- mozesz dojsc gdzie zechcesz- masz wg mnie do tego odpowiednią psychike!
2. Nie pisz mi o moim rzekomym poziomie ! jakis poziom mam (parter), ale obyty to ja jeszcze mocno nie jestem- i to jest stan rzeczywisty :)
wszyscy sie uczymy.

Archibald
09-12-2009, 00:26
Coby nie lać już wody na młyn OT ;-) chciałem Ci tylko bardzo podziękować za priva, ciąg dalszy nastąpi ;-)

Pozdrawiam.

miecio_oo
11-12-2009, 18:56
Praktycznie wszytko już powiedziano. Widać że szukasz czegoś nowego, osobiście bardzo mi się podoba ten secik.
Pozdrofka

Archibald
12-12-2009, 00:26
Archeolog :mrgreen:

...przecież ja żartowałem w tym sms'ie ;)

Dzia i pozdroofka :)

Pienia
12-12-2009, 01:01
dobre zdjęcia...!!!

koofel
12-12-2009, 21:21
Archi jesteś gość ,ale żeby bardzo Ci nie słodzić powiem że 3 do wywalenia

Archibald
13-12-2009, 13:56
Pienia, koofel - dzięki :)

...żeby bardzo Ci nie słodzić powiem że 3 do wywalenia

Nie zgadzam się ;)

Pozdrawiam.

harb
13-12-2009, 14:14
widzę ze szukasz - i bardzo dobrze. trzeba się rozwijać :-D jednak mz. dla zdjęć z dziećmi niekoniecznie jest to trafny kierunek, co nie oznacza że skoro lubisz masz tego zaprzestać - mnie się cały czas bardzo ale to bardzo podobaja Twoje wcześniejsze zdjęcia w tym temacie gdyż są na tyle inowacyjne że zawsze mają swój wydżwięk
rozumiem jednak że coś Cię od środka pcha w inne spojrzenie - fotografia musi dawać samozadowolenie inaczej przestanie bawić i stanie się nudna w odbiorze przez nas samych, więc życzę Ci abyś znalazł to czego szukasz

pozdro :-D