Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Szufladka po raz kolejny:)
Podobne zdjecie juz prezentowalem.......
Obrobka tylko NXem.......ostrzone i zmniejszane w PSie....
Szkoda ze nie mialem szerszego kata.....:(
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/12/ml2nti-1.jpg
źródło (http://i47.tinypic.com/ml2nti.jpg)
podobami sie to , kolor zielony ma tutaj piekne odcienie i niebo sie ladnie wkomponowało , fakt chcialoby sie szerzej
Grzegorz WO
02-12-2009, 00:07
Bardzo staranna i przez to ciekawa praca. :-D
Bardzo naturalnie wyszło. Podoba sie.
GUINNESSts
02-12-2009, 00:34
podobami sie to , kolor zielony ma tutaj piekne odcienie i niebo sie ladnie wkomponowało , fakt chcialoby sie szerzej
Zaraz Grzegorz wprowadzimy w slepa uliczke;) Oczywiscie zartuje;)
Mnie jednak podobaja sie wezsze kadry. Lepiej i doslowniej je odbieram.
Panoramek nie rozumiem. Przynajmniej rzadko.
A tutaj juz jest tamat i moge sie skupic troszke.
Przejrzyście jest.Kadr nudny,tyci chyba w lewo leci.
Kolory b.fajne,ale...bez urazy kolego,czy nie masz czegoś innego?
Przecież to napewno przepiękny kraj,pełen tajemniczych miejsc i uroku który tylko czeka by go uchwycić.
Panoramom klifów i lejdis wju ja już osobiście dziękuję.
Ogólnie wolę tak jak kolega DRAUGHt wyżej wspomniał,no ale co jednostka to pogląd.
Wiem,mógłbym poprostu nie klikać,jestem jednak ciekaw czy bardziej doświadczeni forumowicze czynią postępy,
ewentualnie czy nie skrywają gdzieś w odchłaniach swych zewnętrznych tetrowców kadrów cud.
Tak więc czekam no i serdecznie pozdrawiam.G.
Przecież to napewno przepiękny kraj,pełen tajemniczych miejsc i uroku który tylko czeka by go uchwycić.
Ogólnie wolę tak jak kolega DRAUGHt wyżej wspomniał,no ale co jednostka to pogląd.
Wiem,mógłbym poprostu nie klikać,jestem jednak ciekaw czy bardziej doświadczeni forumowicze czynią postępy,
ewentualnie czy nie skrywają gdzieś w odchłaniach swych zewnętrznych tetrowców kadrów cud.
Ja tez mieszkam w IE także odpowiem Tobie w swoim imieniu. Wiesz to jest tak, że owszem widoki sa w Irlandii piękne i zróznicowane, ale prawda jest taka, że żeby uchwycić jakies oryginalne kadry to niestety trzeba ruszyć dupe z plecakiem i namiotem, bo na zdjęcia "z samochodu" no to wychodzą takie jakie wychodzą i każdy już je widział. I szczerze powiedziawszy to tez juz mam po dziurki w nosie Ladys view i tym podobnych turystycznych fotek. No ale na łażenie z plecakiem i namiotem to trzeba mieć dużo czasu i dużo zapału. Nie każdy ma tez samochód na własność (np ja nie mam choć nie ukrywam, że bardzo by mi sie przydał). Jak wiadomo każdy ma jakieś obowiązki, choćby taki prozaiczny jak np. praca, rodzina itp. Dodaj sobie do tego irlandzką pogodę, która praktycznie wyklucza jakiekolwiek dalsze planowanie no i wychodzi Ci to co widać...
GUINNESSts
02-12-2009, 02:11
Najwaznejsze w tym wszystkim to wbic sie w temat. To nie jest proste. To, ze zygasz Ladies View rozumiem. Ale powinienes zrozumiec, ze Ladies View a raczej jego historia to poczatek Killarney i popularyzacji hrabstwa Kerry w irlandii i swiecie. To dzieki krolowej Victorii zwanej rowniez hanowerska wszystko sie zaczelo. Wlasnie na Ladies View. Jestem pewien, ze dzis gdyby nie to nikt nie slyszalby i nie ogladal fotek o irlandii.
Rozumiem Cie i domyslam sie rowniez, ze nigdy tu nie byles. Ale jak juz bedziesz to sam pokaz to, co uznasz za interesujace. To nie jest proste. Ale warto probowac:):):)
GUINNESSts
02-12-2009, 02:15
A to sie Michale rozpisalismy w tym samym czasie:mrgreen:
Locter
Ja techniczne aspekty znakomicie rozumiem-rodzinę mam i prozę życia,no i mieszkam ponad cztery lata w Cumbrii-górzystym terenie,o największym procencie dni deszczowych na terenie Anglii(coś ponad dwieście kilkadziesiąt)Ostatnio nas lekko podmoczyło,nawiasem mówiąc.
Może niezbyt nakreśliłem wyrażiście to co chciałem zawrzeć między wierszami w poscie do Grega.
Krótko wiec,jest to taka skromna podpowiedz by ograniczać może takie rozdrabnianie sie i mielenie tego samego w koło,bo jest to jak by nie patrzył krok w tył,czasem lepiej sie przypauzować.
Ja wiem ze kolory i obróbka szeroko pojęta i wogóle,ale koniec końców kadr to jednak podstawa(przynajmniej dla mnie).
Guinness historia Irlandii ma sie ni jak do mojej wypowiedzi a nutka mentorska,choć zgrabnie wkomponowana,zbytkiem jest.
Ogólnie to Ty(Guinness)udowodniłes ze nie jest to jednak tak trudne jak piszesz,pamietam jak dziś Twoje pierwsze nieudolne próby na tym forum...a teraz,na pełnym żaglu płyniesz:-).pozdrawiam wszystkich.
GUINNESSts
02-12-2009, 02:38
Przetak wlasnie o to chodzi na tym zacnym forum. I w imieniu Wszystkich uzytkownikow rowniez Ciebie pozdrawiam:):):)
pszetak,takie sito do wiania...dobranoc
Looooooooo Bosze! Chlopaki odpuscie sobie! Napisalem szuflada!
Od dawna nie bylem na zdjeciach, choc bardzo bym chcial, na te chwile jednak nie moge! Daj mi czasu! A poza tym czy musze pokazywac to co inni? Bo Ladys View jest niemodne? Musze beblac kamloty z ND400 bo tak "mozna" pokazac?
Musze pokazac drzwi pubow albo domow........pokazuje to co chce i to co obecnie mam w zanadrzu.....!
A jezeli bede chcial to bede pokazywal same klify bo to lubie!!! Nie chodzi nam chyba tutaj o jakas kosmiczna rywalizacje prawda??? Noooo chyba ze sie myle! Coz byc moze dla ciebie kolego Przetak cofam sie (bo pokazuje stare kadry), ale mnie wydaje mi sie ze raczej ide w druga strone!
Trochę racji pszetak ma. Sama mam wrażenie, że Irlandczycy
pokazują ten sam kadr w ciut innych odsłonach. Dlatego tak świeżym
spojrzeniem były zdjęcia harba i ostatnio drogi GUINNESStsa
Ale wracając do tej pracy.
Fantastyczne niebo, piękne kolory, staranność, czystość obróbki
Bardzo się podoba
Kolory, kadr i obróbka bardzo mi odpowiadają :-D.
Mi się tam Wasze prace podobają. Pokazujecie otoczenie w którym codziennie żywot spędzacie. I mi to bardzo odpowiada. To jest siła forum, że można przenieść się w różne zakątki świata i nie ruszając tyłka z krzesła zobaczyć te widoczki (choć przyznam, że chętnie zobaczyłbym to w realu - może kiedyś :???:). A tak, niech każdy pokazuje to co ma do pokazania ciekawego (w swoim mniemaniu oczywiście). Wy piękne klify, inni kamerdolce w rozmemłanej wodzie, jeszcze inni samotne drzewa, minimale i wszystkie inne ciekawe prace. Wszystkie bardzo chętnie pooglądam i zawsze wybiorę coś dla siebie, zawsze coś się nauczę i podglądnę.
I to jest właśnie IMO siła tego forum :-D!
Pozdrawiam
Paweł
Greg 77,ja nie twierdze że pokazywanie rzeczy z szuflady to regres-wogólę zwiąku nie widze między jednym i drugim,raczej o to że pokazujesz to samo.
Raczej nieczesto sie udzielam a kiedy juz to robie to raczej kiedy ewidentnie chce coś..nazwijmy to...zaznaczyć,z przekory-z powodu dystansu jaki mam do tego forum,chłodnego oka(gdyż patrzę na nie z zewnątrz a nie przez pryzmat"zasiedzenia"choćby).Ja sznuje Twoje wypowiedzi i mase dobrej roboty którą tu pokazałeś,ale pewne kwestie stały się monotonne poprostu,a wiadomo ze monotonia to służy tylko mnichom w klasztorze.Wyrazam swój pogląd i nie traktuj go zbyt osobiście,no ale jak bedziesz chciał to bedziesz je pokazywał-te klify, ile chcesz bo lubisz!!!ok.Jesu się rozpisałem-miesięczny limit postów wyczerpany.
(Do Zazuli)Al ma dobre,staromodne takie kadry,dobre słowem.pozdrawiam.
Przetak spoko nie ma o czym mowic......mysle ze z pewnych powodow cierpie na brak natchnienia.....i to sa wlasnie jego owoce:;)