Zobacz pełną wersję : Problem z LV w D5000
KrzysztofJ
27-11-2009, 23:10
Witam, mam problem z D5000, po włączeniu funkcji LV automatycznie włącza się licznik 30s i po tym czasie Lv automatycznie się wyłącza. Jak nikon opisuje w instrukcji jest to zabezpieczenie przed przegrzaniem podczas działania w wysokich temperaturach, jednak u mnie licznik włącza się za każdym razem, zaraz po właczeniu Lv, co uniemożliwia też wypróbowanie funkcji filmowania.
Sprzęt jest nowy - kilkudniowy i może ma ktoś na to radę, - czy też od razu próbować swoich sił z serwisem.
pozdrawiam
BBall_Freaker
27-11-2009, 23:53
Niestety chyba pozostaje serwis.
blackside
28-11-2009, 00:42
O ile musisz mieć LV :-) ....
KrzysztofJ
28-11-2009, 01:01
D5000 wybrałem równocześnie dlatego aby można było użyć krótkie formy filmowe (przydatne jak się ma stawiającego pierwsze kroki malucha) - a trzeba do tego uruchomić Lv - tak się obawiałem przy zakupie abym nie musiał zmierzyć się z serwisem - chyba nic innego nie pozostaje.
Zobaczymy co na to sklep fotozakupy.pl
Może są na tyl mili, że wymienią na nową sztukę :)
KrzysztofJ, a sprawdzałeś, czy Twój D5k nie zalicza się do felernej serii?
Sklep podał informację, że aparat do felernej serii nie należy. Natomiast jest zapewnienie, że wymienią aparat na nową sztukę. Można więc zamknąć temat.