Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Problem z LV w D5000

Witam, mam problem z D5000, po włączeniu funkcji LV automatycznie włącza się licznik 30s i po tym czasie Lv automatycznie się wyłącza. Jak nikon opisuje w instrukcji jest to zabezpieczenie przed przegrzaniem podczas działania w wysokich temperaturach, jednak u mnie licznik włącza się za każdym razem, zaraz po właczeniu Lv, co uniemożliwia też wypróbowanie funkcji filmowania.
    Sprzęt jest nowy - kilkudniowy i może ma ktoś na to radę, - czy też od razu próbować swoich sił z serwisem.
    pozdrawiam

Domyślnie

Niestety chyba pozostaje serwis.
    Fotografuję w myśli wszystko, co widzę - czyli moje amatorskie "arcydzieła"

Domyślnie

O ile musisz mieć LV ....
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

D5000 wybrałem równocześnie dlatego aby można było użyć krótkie formy filmowe (przydatne jak się ma stawiającego pierwsze kroki malucha) - a trzeba do tego uruchomić Lv - tak się obawiałem przy zakupie abym nie musiał zmierzyć się z serwisem - chyba nic innego nie pozostaje.

Domyślnie

Zobaczymy co na to sklep fotozakupy.pl
    Może są na tyl mili, że wymienią na nową sztukę

Domyślnie

KrzysztofJ, a sprawdzałeś, czy Twój D5k nie zalicza się do felernej serii?
    D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466

Domyślnie

Sklep podał informację, że aparat do felernej serii nie należy. Natomiast jest zapewnienie, że wymienią aparat na nową sztukę. Można więc zamknąć temat.

Uprawnienia umieszczania postów