Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Olala
Jak każdy to i ja :) wrzucam fotkę zrobioną wczoraj, w trakcie choroby która mnie mocno osłabia, komentarze mile widziane droga Nikonowska Rodzino :D
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/11/DSC_0534am-1.jpg
źródło (http://i1009.photobucket.com/albums/af220/Getos/DSC_0534am.jpg)
Świetna kolorystyka zdjęcia, fajnie wystylizowana modelka, tylko... kadr mi nie leży. Tzn. za dużo jest pustej przestrzeni w górnej części zdjęcia i być może lepiej byłoby jakby przy takim kadrze modelka spojrzała w obiektyw.
Ale na pewno masz inne z tej sesji, więc wrzucaj śmiało :)
TakingMyTime
22-11-2009, 17:31
jak wyzej...tylko do kadru mozna sie troszke przyczepic...reszta swietna
długo myślałem nad tym kadrem przy robieniu tej fotki, zdecydowałem się na coś takiego, chciałem pokazać mroczne schody, klatkę, a modelka zdaje się na kogoś czekać, taka miała być interpretacja, no cóż, dzięki za komenty
Specjalnie dla prz3mo modelka patrzy prosto w jego oczy i kadr jest inny, bez góry :), dobra to drugie i już ostatnie, jeszcze raz dzięki i pzdr
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://i1009.photobucket.com/albums/af220/Getos/wqw.jpg)
siwyozzman
22-11-2009, 22:20
Piękne foty, super kolory i modelka. Nie ma się co tłumaczyć ze sposobu kadrowania... To są Twoje pomysły i Twoje spojrzenie...
maaritkaa
22-11-2009, 22:33
Wg mnie genialne tyle ze ja sie za bardzo nie znam:P
Bardzo świetne :) Kolorystyka powala na kolana.
joker333
23-11-2009, 11:52
nie jestem z nikonowskiej rodziny ale się wypowiem jeśli pozwolisz
ogolnie oba mi sie podobaja 2 zdecydowanie lepsza bo jak na 1 popatrzylem to aż się biurka złapałem w strachu ze cos zaraz spadnie albo modelka ze zdjęcia albo ja :D
Ogolnie bardzo na plus
Pozdrawiam
djabollo
23-11-2009, 11:57
bardzo sie podoba. prosze o wiecej zdjec z udzialem tej modelki :)
zibifotek
23-11-2009, 12:11
ciekawy sposób widzenia, bardzo fajna kolorystyka.
tymancjo
23-11-2009, 17:35
Się mnie podoba :)
Pozdrawiam,
TT
Madlenne
24-11-2009, 21:02
Fajne, fajne. Modelka buduje całą historię. Światło mi się podoba.
Jakim szkłem robione?
Nikkor 50 1.4G, kupuj w ciemno 50-tkę, albo 35-tkę nikkorowską, bo te dwa szkła w połączeniu z D90 sprawią, że przestaniesz podpinać 18-105 :), wiem bo to przechodziłem
goralikus
25-11-2009, 00:16
Przepiekner zdjecia obydwa, dla mnie rewelacja. Tak wogole to dziewczyna podobna do Kasi Cichopek - co nie?
może troszkę na tych zdjęciach, ale nie ucieszyłaby się z tego porównania :D
Dwójka mnie urzekła...
Podoba mi się ja ONA na mnie patrzy.
Aż mam gęsią skórkę :-)
Kadr przecudny.
Nie wiem czemu od razu sie tłumaczysz, że jesteś osłabiony, bo na pewno nie musisz sie przed niczym usprawiedliwiać, zapezentowane przez Ciebie zdjęcia są świetne :).
Ładna GO, ładne światło, ładne kolory. Tylko mnie osobiście te kadry nie do końca odpowiadają, nie przekonują, ale może nie muszą ? :)
Nie wiem czemu od razu sie tłumaczysz, że jesteś osłabiony, bo na pewno nie musisz sie przed niczym usprawiedliwiać, zapezentowane przez Ciebie zdjęcia są świetne :).
Ładna GO, ładne światło, ładne kolory. Tylko mnie osobiście te kadry nie do końca odpowiadają, nie przekonują, ale może nie muszą ? :)
:) nie tłumaczę się, tylko oznajmiam że byłem mocno chory jak to robiłem, więc wykonałem sesję w 20-30 minut, na więcej nie było mnie stać ze względu na osłabienie :D dzięki
mariush777
28-11-2009, 10:47
bardzo sie podoba. prosze o wiecej zdjec z udzialem tej modelki :)
i ja również bym poprosił :)
Przepiekner zdjecia obydwa, dla mnie rewelacja. Tak wogole to dziewczyna podobna do Kasi Cichopek - co nie?
No co TY ,gdzie? chyba ,ze to też kobieta i ma czarne włosy :)
jeśli już zapuścić się w dyskusję o urodzie modelki to pani Cichopek zostaje w tyle :)
A teraz co we mnie wzbudziły te zdjęcia.
Po pierwsze ,aż miło jak ona tak na nas patrzy z ekrany :):)
Po drugie ,stoi tam gdzie powinna ,tło jest takie jak powinno.
Po trzecie to jak już jej uroda się z kimś kojarzy (tu raczej o charakteryzację ,kokardkę ,fryzurę ) to mi pierwsze co na myśl przyszło to ta młoda aktoreczka która grała główną rolę w filmie "Sierota - Orphan"
A po czwarte to nie ściemniaj tylko dawaj te zdjęcia :)
jak nie masz już nic ciekawego z tą panią to stary dzwoń do niej niech kurteczkę przywdziewa i szpula robić zdjęcia
:) mam sporo zdjęć z różnych sesji z tą Panią, a co lepsze jej fotografowanie przybiera ostatnimi czasy na sile, wrzucam kolejne fotki, tym razem z innych stylizacji :D, ale wrzucam w nowe wątki, będą miały tytułu Olala i numerację kolejną, ta sesja była powiedzmy Olala1, a teraz idzie Olala2, kto chce niech zerka!