PDA

Zobacz pełną wersję : Pseudogrip do D60

Tony J.
18-11-2009, 00:14
Witam
O nibygripach do D40/40x/60 napisano już na tym forum kilka postów. Chcę sobie kupić takie coś bo niewygodnie mi się trzyma aparat przy większych obiektywach i wogóle. Do wyboru mam :
-Delta, ponoć je akumulatory
-Phottix, jeśli chodzi o mój aparat nie znalazlem opinii, ale przy innych modelach niewypada źle
-Ownuser, zachwalany ale nigdzie go nima

Co myślicie o tym Phottix. Jakbym kupił Deltę to bym zaraz rozebrał, bo by mnie interesowało co jii prund. Ownuser niby najlepsza chińszczyzna, ale nie mogę znaleść.

mount
18-11-2009, 00:25
Witam
O nibygripach do D40/40x/60 napisano już na tym forum kilka postów.

sam sobie odpowiedziałeś na te pytanie
kup deltę

poza tym: BYLO!

ZgReDoL
18-11-2009, 00:35
Mam delte z LCD do D40 i jeszcze mi nie zżarła aku, a fatkycznie jakosc trzymania puchy wzrasta w 100%, wiec polecam

barto28
18-11-2009, 13:48
Nie polecam Delty , mam i wiem co pisze , zaluje kazdej zlotowki , moglem dolozyc i kupic ownusera ale nigdzie go nie ma :(

digitus
20-11-2009, 14:15
Mam gripa Delty do d60 kupionego kilka miesięcy temu ( model bez wyświetlacza) , użyłem go kilka razy i narazie leży w szufladzie. Wykonanie całkiem poprawne, dobrze poprawia uchwyt. Po każdym użyciu wyjmowałem akumulatory z gripa - wtedy nie zauważało się ubytku prądu. Raz zostawiłem akumulatory wewnątrz i po kilku dniach wyssał akumulatory całkowicie.

sokrates
20-11-2009, 14:31
digitus - prawdopodobnie zostawiłeś włączony odbiornik IR - do wyzwalania body pionowym spustem. Ja miałem Deltę do D40 - i akku mogły leżeć tygodniami w gripie - i nic się nie działo - więc nie widzę powodów by z d60 było inaczej.

toms73
20-11-2009, 18:24
Polecam ownusera, nie jest taki pękaty jak delta. Poza tym ma lepiej rozwiązaną podczerwień. Idelny do tego body!

pppppp
20-11-2009, 18:59
digitus - prawdopodobnie zostawiłeś włączony odbiornik IR - do wyzwalania body pionowym spustem. Ja miałem Deltę do D40 - i akku mogły leżeć tygodniami w gripie - i nic się nie działo - więc nie widzę powodów by z d60 było inaczej.

dokładnie !!! mam deltę i nie odpinam jej z body odkąd ją kupiłem, nic się u mnie z aku nie dzieje

digitus
20-11-2009, 23:11
Nie, nadajnik był w pozycji off, specjalnie chciałem sprawdzić jak zachowają się akumulatory w gripie, po przeczytaniu kilku postów na ten temat na forum.No i klapa, rozładowały się. Ale próbowałem tylko raz zostawić go z akumulatorami na dłużej, potem jakoś się zniechęciłem do tego gripa i leży w szufladzie czekąjąc na lepsze czasy.

ThomasVoland
22-11-2009, 01:17
Ślij na gwarancję, naprawią albo wymienią na nowy.

Tok'Ra
22-11-2009, 17:03
Nie, nadajnik był w pozycji off, specjalnie chciałem sprawdzić jak zachowają się akumulatory w gripie, po przeczytaniu kilku postów na ten temat na forum.No i klapa, rozładowały się. Ale próbowałem tylko raz zostawić go z akumulatorami na dłużej, potem jakoś się zniechęciłem do tego gripa i leży w szufladzie czekąjąc na lepsze czasy.

A to grip na Nikonowskie akumulatory czy na AA? Bo jeśli to zwykłe akumulatory AA, to potrafią one już po kilku dniach być samoistnie rozładowane i grip nie będzie tu winien. Wtedy też lepiej stosować AA w nowszej technologii - np. Sanyo Enloop - które ponad tydzień mogą sobie leżeć naładowane i nie gubią aż tyle energii - i można z nich korzystać bez obawy, że po czasie nie będą już naładowane.

Tony J.
23-11-2009, 18:38
Widzę, że zrobiłem małe zamieszanie. Kupiłem tą deltę. Dużo stabilniej trzymam aparat, szczególnie z dłuźszymi obiektywami. Spustu pionowego nie używami. Akumulatorka nie żre.