Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Pseudogrip do D60

Witam
    O nibygripach do D40/40x/60 napisano już na tym forum kilka postów. Chcę sobie kupić takie coś bo niewygodnie mi się trzyma aparat przy większych obiektywach i wogóle. Do wyboru mam :
    -Delta, ponoć je akumulatory
    -Phottix, jeśli chodzi o mój aparat nie znalazlem opinii, ale przy innych modelach niewypada źle
    -Ownuser, zachwalany ale nigdzie go nima

Co myślicie o tym Phottix. Jakbym kupił Deltę to bym zaraz rozebrał, bo by mnie interesowało co jii prund. Ownuser niby najlepsza chińszczyzna, ale nie mogę znaleść.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tony J. Zobacz posta
    Witam
    O nibygripach do D40/40x/60 napisano już na tym forum kilka postów.
    sam sobie odpowiedziałeś na te pytanie
    kup deltę

poza tym: BYLO!

Domyślnie

Mam delte z LCD do D40 i jeszcze mi nie zżarła aku, a fatkycznie jakosc trzymania puchy wzrasta w 100%, wiec polecam
    D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|

Domyślnie

Nie polecam Delty , mam i wiem co pisze , zaluje kazdej zlotowki , moglem dolozyc i kupic ownusera ale nigdzie go nie ma
    FX

Domyślnie

Mam gripa Delty do d60 kupionego kilka miesięcy temu ( model bez wyświetlacza) , użyłem go kilka razy i narazie leży w szufladzie. Wykonanie całkiem poprawne, dobrze poprawia uchwyt. Po każdym użyciu wyjmowałem akumulatory z gripa - wtedy nie zauważało się ubytku prądu. Raz zostawiłem akumulatory wewnątrz i po kilku dniach wyssał akumulatory całkowicie.

Domyślnie

digitus - prawdopodobnie zostawiłeś włączony odbiornik IR - do wyzwalania body pionowym spustem. Ja miałem Deltę do D40 - i akku mogły leżeć tygodniami w gripie - i nic się nie działo - więc nie widzę powodów by z d60 było inaczej.

Domyślnie

Polecam ownusera, nie jest taki pękaty jak delta. Poza tym ma lepiej rozwiązaną podczerwień. Idelny do tego body!
    D90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    digitus - prawdopodobnie zostawiłeś włączony odbiornik IR - do wyzwalania body pionowym spustem. Ja miałem Deltę do D40 - i akku mogły leżeć tygodniami w gripie - i nic się nie działo - więc nie widzę powodów by z d60 było inaczej.

dokładnie !!! mam deltę i nie odpinam jej z body odkąd ją kupiłem, nic się u mnie z aku nie dzieje
    D60 N18-200VR, N35 1.8, Helios 58 2.0, T90, MZ 48, SB 400

Domyślnie

Nie, nadajnik był w pozycji off, specjalnie chciałem sprawdzić jak zachowają się akumulatory w gripie, po przeczytaniu kilku postów na ten temat na forum.No i klapa, rozładowały się. Ale próbowałem tylko raz zostawić go z akumulatorami na dłużej, potem jakoś się zniechęciłem do tego gripa i leży w szufladzie czekąjąc na lepsze czasy.

Domyślnie

Ślij na gwarancję, naprawią albo wymienią na nowy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów