PDA

Zobacz pełną wersję : agencja Reporter - opinie

niezarejestrowany
16-11-2009, 15:07
Dostałem propozycję współpracy z agencją fotograficzną Reporter http://reporterpoland.pl
czy ktoś z Was z nimi współpracował/współpracuje?
jakieś opinie o tej agencji?

Waldy
16-11-2009, 22:21
Przeczytałem ich ofertę dla fotografów...bez komentarza...polecam dla niezłego ubawu, oto jedna z odsłon polskiego "fotoreportażu".

ryszkut
16-11-2009, 22:55
1. jeśli reporter się do ciebie zgłosił sam z siebie to znaczy że coś reprezentujesz.
2. jeśli poczytasz patry i inne takie wesołe pisemka to całkiem dużo zdjeć się sprzedaje właśnie z reportera.
3. ale ja się nie znam w sumie. jeśli masz czas to ja bym się decydował. jeśli nie chcesz to może ja zaniosę portfolio ;) tylko niestety nie posiadam tyle czasu żeby latać na 2 tematy dziennie ;( fuck

ryszkut
16-11-2009, 22:57
1. jeśli reporter się do ciebie zgłosił sam z siebie to znaczy że coś reprezentujesz.
2. jeśli poczytasz patry i inne takie wesołe pisemka to całkiem dużo zdjeć się sprzedaje właśnie z reportera.
3. ale ja się nie znam w sumie. jeśli masz czas to ja bym się decydował. jeśli nie chcesz to może ja zaniosę portfolio ;) tylko niestety nie posiadam tyle czasu żeby latać na 2 tematy dziennie ;( fuck

jasiu102
19-11-2009, 16:07
Często zapominaja o moich zdjęciach i przeglądając rożną prasę sam na nie wpadałem. Przykład: opublikowana fota 6 sierpnia. pod koniec października pytam się co ze zdjeciem. Oczywiście tlumaczenie, że takie są rozliczenia itp. 3 razy już tak mialem a ciekaw jestem ile moich zdjeć poszlo bez wiedzy. Sprzedają foty po dobrej cenie :) Głownie polityka gwiazdy i społeczne. Nie chodzi sport.

marszull
19-11-2009, 16:23
To jest najwiekszy bol z agencjami, ze moga czasem zapomniec o twoich zdjeciach, a co sie z tym wiaze o kasie za nie :-(
ale to nie tylko reporter

skos
19-11-2009, 17:36
ja powiem tak reporter to jedna z większych agencji w Polsce więc jak dostałeś od nich propozycje to ja bym się decydował :]

jasiu102
20-11-2009, 16:41
Co to znaczy propozycja? Będziesz miał ryczalt? Bo jak na normalną wspólpracę o wysyłanie zdjęć tzn. kasa za sprzedaną fotę to żadna propozycja. Przynajmniej dla mnie. Możesz się nejeździć nalatać :), a nic się nie sprzeda i kasy nie zobaczysz. No ale bedzięsz mial legitkę :)

marszull
20-11-2009, 20:22
a tak z ciekawosci to ktos pracuje w reporterze na ryczalcie? Nie chce zeby sie przyznawal ;-) , tylko wydawalo mi sie ze oni nie zatrudniaja na umowe o prace.

jasiu102
25-11-2009, 17:33
Po pierwsze ryczałt dostajesz prowadząc własną firmę :). Po drugie ryczałty sa np w PAP-ie czy Forum nie wiem jak w Reporterze dlatego pytam co to znaczy propozycja

marszull
25-11-2009, 20:36
Po pierwsze ryczałt dostajesz prowadząc własną firmę :). Po drugie ryczałty sa np w PAP-ie czy Forum nie wiem jak w Reporterze dlatego pytam co to znaczy propozycja

No wlasnie ja tez nie wiem ;-) dlatego tez pytalem o Reportera bo wydaje mi sie ze tam po prostu dostajesz kase za zdjecia ktore sie sprzedaja

PS niektore agencje zatrudniaja normalnie na umowy o prace dlatego tak pomyslalem o ryczalcie