PDA

Zobacz pełną wersję : Fuji S2Pro

pluxx
12-11-2009, 04:09
Witam,
Może źle szukam, ale nie potrafię znaleźć odpowiedzi w jaki sposób sprawdzić ile fotek było robione tym aparatem.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc :-D

RAQ
12-11-2009, 07:44
serwis

pluxx
12-11-2009, 14:32
Tylko serwis?! Naprawdę nie ma innego sposobu? Wysyłać specjalnie puszkę do serwisu Fuji tylko dla sparawdzenia ilości klepniętych fotek jest chyba trochę nienormalne :-)

błajan
12-11-2009, 15:20
s2 w exifach nie zapisuje takich danych jesteś zdany na uczciwość sprzedającego;p
najlepiej sprawdź stopień zużycia puchy jak bardzo wytarty jest chwyt, wytarcie bagnetu itp.

pluxx
12-11-2009, 22:35
Problem jest w tym, że to ja mam zamiar sprzedać tą puszkę (info w stopce) i naprawdę nie pamiętam ile fotek do tej pory zrobiłem. Chciałbym mieć pewność zanim dam ogłoszenie (na święta :-)).

BugsBunny
14-11-2009, 15:32
to napisz że nie masz jak sprawdzić i opisz dokładnie stan i przeszłość aparatu + wstaw dokładne zdjęcia

do niedawna - zanim pojawiły się DSLR - nikogo to nie interesowało, dopiero od kiedy jest sprawdzalne to nagle stało się głównym kryterium zakupu, tak jakby ten przebieg miał jakiekolwiek znaczenie i można było na jego podstawie przewidzieć awarię albo cokolwiek istotnego

Michał Jędrak
23-11-2009, 23:23
Dokładnie. Nie zawracaj sobie tym głowy. Zwłaszcza, że to o niczym nie świadczy. Jednym w tym modelu siadały migawki po 15tys a innym po 45tys. To samo z matrycami. Jedne w ogóle nie nawalały a inne nagle i niespodziewanie. Sprzedawaj jak jest i już. I tak ktoś weźmie przy obecnych cenach S3 i S5

kaktus
24-11-2009, 20:15
to napisz że nie masz jak sprawdzić i opisz dokładnie stan i przeszłość aparatu + wstaw dokładne zdjęcia

do niedawna - zanim pojawiły się DSLR - nikogo to nie interesowało, (...)

Z tą różnicą, że cyfrówkami jest taniej, wyciągają one całą masę klatek na sekundę i ludzie szybciej zajeżdżają. A puszki też gorszej jakości, bo ekonomiści policzyli, że się trwałych nie opłaca...