Zobacz pełną wersję : Leica X1
znalazłem na dpreview:
http://www.dpreview.com/gallery/leicax1_preview/
Szczerze powiem że jak na kompakt to zdjęcia są super:D - no ale w końcu ma matrycę z D300 ;P
Jak wam się podoba?
mishieck
08-11-2009, 21:21
Bardzo się podoba... Ale nie za cenę D700...
chwila za 6300 można gdzieś kupić D700:D? ale chyba używkę:P
Fajna, ale obiektyw mógłby być 2,0, no i cena wysoka.
I jakby można jeszcze wymieniać obiektywy ...
arturpop
12-11-2009, 11:10
I chyba pierwsza recenzja: http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/x1-field.shtml
W sumie niczego niespodziewanego tam nie ma -- aparacik fajny, ale nie za $2000. :)
właśnie zobaczyłem test na fotopolis (http://fotopolis.pl/index.php?n=10030) i wygląda to ciekawie, zwłaszcza szumy:)
arseniq, fajnie, że tak zwracasz nam uwagę na produkty Leica, ale co z tego, że można poczytać recenzje i pooglądać zdjęcia, jak są w Polsce praktycznie niedostępne.
M9 wciąż brak, podstawowych obiektywów też, a jak z X1, będzie na Święta ?
spiritwood
04-12-2009, 10:27
Ponoć Leica jest w stanie sprostać wszystkim złożonym zamówieniom gdzieś w okolicach lutego 2010. Wiadomo, że priorytetem jest rynek japoński i amerykański, później pewnie przyjdzie czas na bogatszą część Azji i Europę Zachodnią, tak więc na kupno lejka 'z półki w polskim sklepie' (o ile w ogóle taki czas nadejdzie ;)) nie liczyłbym przed marcem/kwietniem 2010.
Zresztą powstał całkiem dochodowy drugi rynek obrotu M9. Ken podawał linki do aukcji na ebayu (samemu też nie trudno znaleźć), na których szczęśliwi posiadacze emdziewiątek odsprzedają je napalonym bogaczom z $2000 zyskiem! Fajnie?
arseniq, fajnie, że tak zwracasz nam uwagę na produkty Leica, ale co z tego, że można poczytać recenzje i pooglądać zdjęcia, jak są w Polsce praktycznie niedostępne.
M9 wciąż brak, podstawowych obiektywów też, a jak z X1, będzie na Święta ?
Ale co jest w Polsce niedostępne?
Dla chcącego nic trudnego. Byłem u Polskiego dystrybutora w Łomiankach, pobawiłem się M9, miałem też możliwość odpalić X1 w prawdzie wersję przed produkcyjną ale zawsze coś(trochę niedopracowana jak to bywa z takimi wersjami). Ja nikomu uwagi nie zwracam na produkty Leici ale jest tu trochę postów nt aparatów tego producenta więc i ja chciałem poruszyć temat - akurat X1. Jak zadałem pytanie odnośnie dostępności X1 to dostałem odpowiedź że pod koniec grudnia będą realizowane pierwsze zamówienia ale to pewnie chodzi o klientów którzy kupili vouchery.
[QUOTE=spiritwood;1616870]Ponoć Leica jest w stanie sprostać wszystkim złożonym zamówieniom gdzieś w okolicach lutego 2010. Wiadomo, że priorytetem jest rynek japoński i amerykański, później pewnie przyjdzie czas na bogatszą część Azji i Europę Zachodnią, tak więc na kupno lejka 'z półki w polskim sklepie' (o ile w ogóle taki czas nadejdzie ;)) nie liczyłbym przed marcem/kwietniem 2010.
Nie przesadzaj..
Przecież napisałem, co jest niedostępne, ale mam nadzieję, że sytuacja ulegnie szybkiej poprawie. Mnie nie interesuje zabawa w sklepie.
Do niedawna miałeś w stopce linki do sklepu Leica i dystrybutora Leica, więc odniosłem wrażenie, że jesteś człowiekiem związanym z firmą. Piszę to bez złośliwości.
Do niedawna miałeś w stopce linki do sklepu Leica i dystrybutora Leica, więc odniosłem wrażenie, że jesteś człowiekiem związanym z firmą. Piszę to bez złośliwości.
To była taka forma informacji bo widzę że dużo osób się pyta na naszym forum o chociażby gitzo czy sekonica, a że znam te strony to podałem.. przepraszam już nie będę...
ranbir kapoor
04-12-2009, 13:08
ja czekam juz ok 3 mies na podstawowe szklo systemu ktore powinno byc od reki do kupienia
spiritwood
04-12-2009, 20:48
[QUOTE=spiritwood;1616870]Ponoć Leica jest w stanie sprostać wszystkim złożonym zamówieniom gdzieś w okolicach lutego 2010. Wiadomo, że priorytetem jest rynek japoński i amerykański, później pewnie przyjdzie czas na bogatszą część Azji i Europę Zachodnią, tak więc na kupno lejka 'z półki w polskim sklepie' (o ile w ogóle taki czas nadejdzie ;)) nie liczyłbym przed marcem/kwietniem 2010.
Nie przesadzaj..
Jeszcze wspomnisz moje słowa. Przed lutym 2010 nie zobaczysz M9 in stock w żadym B&H, Adoramie czy innym Calumecie...
[QUOTE=arseniq;1617008]
Jeszcze wspomnisz moje słowa. Przed lutym 2010 nie zobaczysz M9 in stock w żadym B&H, Adoramie czy innym Calumecie...
no wiadomo że nie zobaczysz na stocku M9 - dlaczego? bo aparat produkowany jest głównie pod zamówienia dystrybutorów póki co i do póki zaintresowanie tym modelem nie spadnie to każda szt która się pojawi u danego dystrybutora pewnie w przeciągu kilku znajduje się u właściciela który na nią czekał od września:P