Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Przy kawie...
... a właściwe to piliśmy gorącą czekoladę, nie kawę ;)
Na zdjęciach Agata.
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.kabalphoto.pl/photoweb/agakat1-1.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.kabalphoto.pl/photoweb/agakat2-1.jpg)
szymonvader
04-11-2009, 11:10
ogólnie ładnie, kadry mi się widzą itp ale z obróbka trochę mi nie leży(nie lubię mocno wyciąganych zdjęć więc to kwestia gustu) skóra i lewe oko modelki na 2. Wolałbym jakby było bardziej naturalnie, wrzuć coś bez gładzi:P
Vavamaka
04-11-2009, 11:14
Obróbka na + i kadry na +. Ogólnie mój klimat więc podoba mi się:)
jest bez gładzi... ale jak teraz na te zdj patrzę to mi się nie podobają - mam problem z monitorem na którym pracuje, teraz oglądam to na innym i widzę, że jest kicha... nie tak jak sobie to wyobrażałem i widziałem.
jacek.gold
04-11-2009, 11:39
ładnie delikatnie
ładnie delikatnie
ciekawe... już dwóm osobom się spodobało, a mnie się nie podoba ;) :]
tym bardziej - dzięki! ;)
Archibald
04-11-2009, 13:54
ciekawe... już dwóm osobom się spodobało...
Trzem... mi też się podoba ;)
No to jestem czwarty któremu obróbka i kadry bardzo się podobają:)
szymonvader
04-11-2009, 14:32
ja sam mam jedynie lapka HP pavilion takze ekran nie rewelacyjny ale nie jest do konca kichowaty:) wiec moze to rzeczywiscie kwestia ustawien. Ale jak widac podoba sie takze mozesz byc zadowolony i nie kombinowac:) wrzuc cos wiecej jak masz
ja sam mam jedynie lapka HP pavilion takze ekran nie rewelacyjny ale nie jest do konca kichowaty:) wiec moze to rzeczywiscie kwestia ustawien. Ale jak widac podoba sie takze mozesz byc zadowolony i nie kombinowac:) wrzuc cos wiecej jak masz
nie nadmiar blura mi się nie podoba - Twój zarzut właściwe odrzuciłem, tym bardziej że blura nie używałem w tym przypadku w ogóle (nie wyciągałem też oczu).
Natomiast dalej mi się te zdj nie do końca podobają - głównie ze względu na inne kolory i kontrasty niż zamierzone podczas obróbki... ale skoro innym się podobają - to może ja mam jakiś spaczony gust :mrgreen:
szymonvader
04-11-2009, 16:40
u mnie widac dziwny efekt przy ustach i wlasnie oku, moze gdybym mial wieksze rozmiarowo? a moze to po zmniejszeniu powstalo cos niedobrego:)
hmmm... jak się tak szczegółowo przyjrzeć to faktycznie jakieś bzdety się pojawiły - może ciut za mocno wyostrzone po zmniejszaniu.
szymonvader
04-11-2009, 16:52
wiesz mnie to sie rzucilo tak na 1 raz:) ale wyjasnilismy sprawe przez PM:)
Vavamaka
06-11-2009, 14:42
Natomiast dalej mi się te zdj nie do końca podobają - głównie ze względu na inne kolory i kontrasty niż zamierzone podczas obróbki... ale skoro innym się podobają - to może ja mam jakiś spaczony gust :mrgreen:
To właśnie jest dobry dowód na to że o gustach ciężko rozmawiać, a często tu na forum spotykam takie rozmowy-tasiemce. Mi się podoba i nic się nie zmieniło. Jeśli nie używałeś wygładzania skóry to tym bardziej uważam że fajne fotki.
.... a w morde autor krytykujący swoją pracę na forum . Przestań klepać bo jest dobrze .
W przeciwieństwie od Ciebie kolego kabal właśnie kolorystyka i kontrast mi podobają się najbardziej tym samym twój zarzut właśnie odrzyciłem Ja .
:mrgreen:
czasem i tak może być, że wystawiający krytykuje sam siebie... ale to tak nie do końca jest - ja stwierdzam jedynie, że uzyskana kolorystyka jest inna niż ta którą założyłem sobie podczas obróbki, a tym samym - nie jest to to co urodziło się w mojej głowie. Zdjęcia same w sobie mi się podobają, ale kolorystyka już mniej z powodów jw.
:mrgreen:
czasem i tak może być, że wystawiający krytykuje sam siebie... ale to tak nie do końca jest - ja stwierdzam jedynie, że uzyskana kolorystyka jest inna niż ta którą założyłem sobie podczas obróbki, a tym samym - nie jest to to co urodziło się w mojej głowie. Zdjęcia same w sobie mi się podobają, ale kolorystyka już mniej z powodów jw.
"Z zasady niewierny, z natury zmienny, a tylko przez dumę zazdrosny"