Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Moje ulubione drzewko
Wróciłem do niego bo postanowiłem zrobić takie same kadry o różnych porach roku.
Na razie mam dwa :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img23.imageshack.us/img23/6788/drzewom.jpg)
Kadrowo ładnie , ale szkoda że trudne warunki Ci się trafiły.
cypherdid
27-10-2009, 20:57
Wygląda jakbyś fotografował kompaktem. Ani ostrości, ani kontrastu...może warunki zastane - takie mgliste...Ale w obróbce trzeba było dopicować zdjęcie.
To ja się specjalnie rano na mgły zrywałem a wy narzekacie :mrgreen:
Miało być mgliście i delikatnie
cypherdid
27-10-2009, 21:22
Przepraszam :D
fajne drzewko ale zdjęcie leży technicznie , no ale w listopadzie będzie jeszcze dużo mgły tak wiec będzie okazja
ostrytux
27-10-2009, 22:33
Seria w czterech odsłonach na pewno będzie ciekawa.
W porównaniu się do wersji zimowej ta jednak robi mniejsze wrażenie :)
andrzejp
27-10-2009, 23:57
To ja się specjalnie rano na mgły zrywałem a wy narzekacie :mrgreen:
Miało być mgliście i delikatnie
...i jest, podoba się, delikatne poświaty robią swoje,
jakieś dopicowania zabiłyby tę fotę.
wytrwałości życzę, czekam na całość.
Też mam podobny projekcik, już dwa lata robię (zdążyłem nawet zmienić korpus i obiektyw) - "żeby było spójnie", najprostsza była jesień i zima, wiosna słabo mi się zgrywa, potrzebuję koincydencji - pochmurna pogoda, mgła nawet lekka oraz małe listki co w moim przypadku oznacza parę dni końca kwietnia i początku maja - mam już coś z czego jestem prawie (listki odrobinę za duże) zadowolony, latem potrzebuję tylko mgły i pochmurnej pogody co oznacza że będzie to początek lub koniec lata :) mam całą masę zdjęć z lata ale nie jestem pewien czy to już to czy jeszcze nie to.
Wracając do Twojego zdjęcia to czy nie powinno być w bardziej jesiennych kolorach?
Al Koholik
28-10-2009, 00:05
Jeżeli to zdjęcie ma być częścią cyklu to pokręcę nosem. Masz zimowe zdjęcie tego drzewa we mgle. Sądzę, że w takim przypadku mgła na tym zdjęciu już jest niepotrzebna. Ja bym czaił się na typowo jesienną pogodę ze słoneczkiem.
Mnie ta mglistość i delikatność się podoba.
Jeżeli to zdjęcie ma być częścią cyklu to pokręcę nosem. Masz zimowe zdjęcie tego drzewa we mgle. Sądzę, że w takim przypadku mgła na tym zdjęciu już jest niepotrzebna. Ja bym czaił się na typowo jesienną pogodę ze słoneczkiem.
tamto zimowe jest niepowtarzalne - chyba trudno bedzie zrobić podobne, miejsce bardzo dobre i ta jesień w kadrze podoba mi się :)
Spodziewałem się IRenki:)
krupcia22
28-10-2009, 03:59
kadr... ok... podoba sie
ale ja bym wybral inne warunki- ale wiem ze taki byl zamysl.... wiec wszystko oki
Wracając do Twojego zdjęcia to czy nie powinno być w bardziej jesiennych kolorach?
Jeszcze tam wrócę i będą barwy jesieni. Na razie czekam aż drzewo zacznie zmieniać kolory :)
Pomyślę nad tym :)
Spodziewałem się IRenki:)
Z IRenkami skończyłem
czekam na wiosnę :)
Wolę wersję zimową, która miażdży :D
Ta jakoś średnio mi wchodzi...