PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Aorta jeziora...

PABLOOK
25-10-2009, 18:38
Witam.
Korzystając z poprawy pogody ruszyłem na dalsze testy nowego szkiełka.
Poniżej efekt.
Serdecznie zapraszam do oglądania.
Jak zawsze wszelkie opinie i uwagi mile widziane.
Pozdrawiam.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=qzllatfyw92d9zs5dba.jpg)

Hoobie
25-10-2009, 19:24
Wyeksponowałbym bardziej niebo. A tak jest ok.

mariusz_777
25-10-2009, 20:05
Zgadam się co do nieba takie mdłe jest troszkę :) ale ogólnie mnie się takie kadry podobają :)
Pozdrawiam

jchyra
06-11-2009, 17:19
Podoba się to, że niebo tak gładko przechodzi w wodę, dzięki temu łodzie jakby lewitują. Dlatego (ja osobiście) jeszcze bardziej zamazałbym granicę horyzontu.

Ciekawie ułożyły się łodzie - podkreślają perspektywę. Z jednym wyjątkiem: tą zieloną po prawej skazałbym na niebyt z paragrafu "za duża plama nie na swoim miejscu" Przez nią linie biegną bardziej w "s" zamiast w kształcie "z" czyli wzdłuż głównych linii.

Oczywiście najprościej byłoby całość przyciemnić plus jednym suwakiem wydobyć szczegóły z każdego zakamarka kadru - ale to tylko po to aby było banalnie dokumentalnie :-)

PABLOOK
06-11-2009, 19:18
Podoba się to, że niebo tak gładko przechodzi w wodę, dzięki temu łodzie jakby lewitują. Dlatego (ja osobiście) jeszcze bardziej zamazałbym granicę horyzontu.

Ciekawie ułożyły się łodzie - podkreślają perspektywę. Z jednym wyjątkiem: tą zieloną po prawej skazałbym na niebyt z paragrafu "za duża plama nie na swoim miejscu" Przez nią linie biegną bardziej w "s" zamiast w kształcie "z" czyli wzdłuż głównych linii.

Oczywiście najprościej byłoby całość przyciemnić plus jednym suwakiem wydobyć szczegóły z każdego zakamarka kadru - ale to tylko po to aby było banalnie dokumentalnie :-)

Wielkie dzięki jchra :-D.
Właśnie na takich konstruktywnych ocenach najbardziej mi zależy.

Wszystkim dziękuję za odwiedziny i komentarze :mrgreen:.

Bartekkw
06-11-2009, 20:49
Zasadniczno jest jest OK - ciekawy kadr, kolorki troche blade wyszly

Strus
06-11-2009, 20:53
Jak dla mnie niestety zbyt blado jest. I to zdecydowanie zbyt. Mam wrazenie z czarna lodka i woda naokola jakies dziwne halo sie podzialo. Podobnie jakos mi sie widzi z piaskiem - zupelnie jakby fotka byla nieostra i podciagana softem.

Ale ja dzis caly dzien przy zdjeciach siedzialem wiec czasem juz widze rzeczy ktorych nie ma :mrgreen: