PDA

Zobacz pełną wersję : Crumpler daily xl

4FUN
23-10-2009, 22:49
Miał ktoś doświadczenia z tą torbą? Ma mi służyć do codziennego użytku. Gdzie można ją kupić? Wszędzie jest niedostępna...

Bielik
23-10-2009, 22:59
mam XXL, dopadłem na wyprz w Foto Rimex, jest bardzo przyjemna, pojemna, łatwo adaptuje się przestrzeń i ma "trzecią nogę" czyli drugi pasek, dzięki któremu nie kolebie się tak strasznie.

michalus
24-10-2009, 12:48
Nie napisałeś co chcesz w niej nosić. Ja co prawda mam Crumpler daily XXL (nie XL) - dla mnie jest ona za duża do "codziennego" chodzenia. Do łażenia z aparatem pasuje mi za to Crumpler Pretty Boy 7500 (XXXL) - pakuje D80 z N35 do tego czasem lampa lub zapasowy obiektyw (w kieszeni duperele do czyszczenia, filtry etc.). Zostaje tyle miejsca, że można sięgać do torby i swobodnie wyciągać jedną ręką aparat - nie jest wepchnięty na siłę tylko leży z lekkim luzem.

Aras
24-10-2009, 17:52
Miałem i sprzedałem. O ile wnętrze bardzo fajne, o tyle niemiłosiernie wnerwiał mnie pas na ramię - strasznie sztywny. W praktyce wyjmowałem wewnętrzny wkład i nosiłem go w innej torbie (Timbuk).

4FUN
30-10-2009, 16:05
Chcę w niej nosić d90 z gripem, sb-900. Dobrze by było żeby zmieściła 70-200 2.8 i jeszcze ze dwa szkiełka. Szukam jeszcze innych toreb które nie wyglądają na fotograficzne ale chyba nic innego niema.

marcinez
31-10-2009, 01:23
Mekko lub drożej domke

Aras
31-10-2009, 14:06
Tenba Messenger.

bloodcrawler
31-10-2009, 16:17
Mi się bardzo przyjemnie nosi (mam wersję xxl). Polecam jeśli chcesz transportować cały czas duże ilości sprzętu (laptop, 2x amatorskie body, z 4-5 obiektywów, sabina). Wytrzymała, dobrze zrobiona, idealnie zabezpiecza szkła i body w środku. Minusy to brak szczelnego zamknięcia, nic mi nigdy nie napadało do środka, ale wiatr potrafi nawpychać piasku na plaży. Przeszkadza też brak dobrego zabezpieczenia laptopa. Jeśli w środku są tylko szkła i aparaty to można tym rzucać jak workiem z ziemniakami (grube podwójne ścianki), natomiast laptop jest chroniony jedynie cienką warstwą materiału zewnętrznego. No i rozmiar... To torba raczej do transportu, niż używania na ulicy, czy koncercie. Ja wyrwałem nówkę w promocji za 200 zł chyba, i jestem zadowolony, za normalną cenę raczej bym nie kupił.