PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Nikon D80

telko
23-10-2009, 21:58
Witam, od około 6 mies posiadam Nikona D80 ostatnio zaczeło się z nim dziać coś bardzo dziwnego. Mianowicie aparat poprostu zacina się, nie moge zrobic zdjecia, dodatkowy wyswietlacz poprostu zamiera. To samo dzieje sie z innymi funkcjami aparatu. Wyciagałem baterie zeby go zrestartowac, po jej ponownym wlozeniu z aparatem dzieje sie to samo. Dopiero po odlozeniu uzadzenia na jakies 15-20 min. zaczyna działać. ( dodatkowo robił białe zdjecia tuz przed zacieciem.)

Mam zamiar wysłać aparat do serwisu, jednak przed tym chciałbym zapytac kogos na forum, moze akurat ktos juz miał podobny problem.

amirez
23-10-2009, 22:11
Sprawdź na innym aku.

telko
23-10-2009, 22:16
No dobrze załóżmy za zakupie dodatkową baterie i wszystko będzie okej. To wyjdzie na to że dostałem zepsutą baterie od Nikona i w takim wypadku moge starac sie o wymiane na nowa??? Pytam bo taka bateria troche kosztuje. A mam zamiar kupic oryginalna taka jak zalecaja do uzytkowania.

Tomeqp
23-10-2009, 22:23
To wyjdzie na to że dostałem zepsutą baterie od Nikona i w takim wypadku moge starac sie o wymiane na nowa???
Raczej nie, Nikon nie daje gwarancji na akumulatory kupowane osobno, w zestawie pewnie jest tak samo.