PDA

Zobacz pełną wersję : Manfrotto 293 do N 80-200

ucio
21-10-2009, 18:19
Powitać!

Przeszukałem forum i znalazłem kilka tematów dotyczących tego mocowania Manfrotto, ale jedyna osoba, która przyznała się do używania tego cholerstwa, ostatni raz była aktywna 2 lata temu...
Czy ktoś z Was we Wrocławiu lub okolicach (bo tu będę mógł ewentualnie pomacać) używa przystawki Manfrotto 293? Chcę zakupić to do pompki 80-200, ale zawsze wolę coś obejrzeć, zanim nabędę. W Fotomasterze tylko na zamówienie, na stanie niet. Zostaje mi przychylność użytkowników tego wynalazku. Jak ktoś z daleka a ma, to niech też coś napisze :-)
Ma toto współpracować z D80 plus N 80-200. Zastanawiam się, czy nie przysłoni skali ostrości, czy nie jest za krótkie, czy nie utrudnia pracy pierścienia ostrości. Generalnie - szukam dziury w całym :-)

Z góry dzięki za pomoc
Trzymajcie się
ucio

markB
22-10-2009, 18:46
Nie jestem z Wrocławia, ale używam to coś dokładnie do pompki 80-200, jak i do monopodu (o czym poniżej). Nie przypominam sobie, żeby coś było przysłaniane względnie utrudniało użytkowanie pompki. To coś ma regulowaną długość, a pompkę przytrzymuje się elastycznym paskiem (oprócz oczywiście głowicy pod aparat; btw tę głowicę stanowi fajna główka 234RC do monopodu, można ją odkręcić i używać z monopodem, w ten sposób mając ten przyrząd masz niejako dwa w jednym). Niestety, w tej chwili nie mogę nic sprawdzić, bo zostawiłem przyrząd w domku letniskowym i z powodu pogody nie mogę się tam wybrać w celu odzysku Man 293.

ucio
05-11-2009, 10:12
MarkB, dzięki wielkie za pomoc, odebrałem wczoraj M 293. Pierwsze wrażenie - stabilne jak cholera! :-)

Pozdrawiam